Ahtisaari-päivien seminaari

Nätyn opiskelijat esiintyvät

Presidentti Martti Ahtisaaren haastattelu
Haastattelijana toimittaja Pasi Toivonen

Paneelikeskustelu: Kuinka tehdään kaikkien rauha?
Paneelin moderaattori: viestintäjohtaja Katja Kannonlahti (TaY)

Panelistit:

• Irakin ja Lähi-idän asiantuntija Hussein Al-Taee, Crisis Management Intiative CMI
  • Professori Tarja Väyrynen, Rauhan-ja konfliktintutkimuskeskus Tapri (TaY)
  • Kansainvälisen politiikan maisteriopiskelija Matti Pihlajamaa (TaY)

Kommentaattorina politiikan tutkija Saara Särmä (TaY)

Seminaarin päätteeksi pormestari Anna-Kaisa Ikonen luovuttaa sovinnonkyyhkyn ensi vuoden Ahtisaari-päivien järjestäjälle. Sovinnonkyyhkyn vastaanottaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Tilaisuus on avoin kaikille.

***

Ahtisaari-päivien ohjelmaan sisältyy myös CMI:n Saharan eteläpuolisen Afrikan asiantuntijan Itonde A. Kakoman englanninkielinen luento klo 12-14 Linna-rakennuksen Väinö Linna -salissa. Luennon otsikkona on Aesthetical Environments of Peace Processes.

Ahtisaari-päivien tarkoitus on lisätä tietoa rauhanvälityksestä kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Pyrkimyksenä on tuoda rauhantyö ja sovittelu osaksi jokaisen arkipäivää käsittelemällä teemaa niin kouluissa kuin yleisötilaisuuksissakin. Ahtisaari-päiviä vietetään vuosittain marraskuussa aina Martin päivän (10.11.) tienoilla. Tänä vuonna päätapahtumapaikkana on Tampere. Ahtisaari-päiviä järjestää suomalainen konfliktinratkaisujärjestö CMI (Crisis Management Initiative) Ulkoministeriön tukemana.

Katja Kannonlahti, katja.kannonlahti@uta.fi