EDUSTA Galleriassa "Uudelleen kerrotut" -näyttely

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy

Virta-rakennuksen katutason ikkunat, Åkerlundinkatu 5, Tampere.

Järjestäjä(t)

Kasvatustieteiden tiedekunnan EDUSTA Gallerian Uudelleen kerrotut -näyttelyssä on esillä käsityön keinoin uudelleen kerrottuja tarinoita suomalaisen käyttöesinemuotoilun klassikoista. Teokset on toteutettu perusopetuksen opetussuunnitelman hengessä, tekstiilin ja teknisen tekniikoita yhdistellen, kokeilemisen kulttuuria ja moniaistista suunnitteluprosessia korostaen.

Teokset on toteutettu pääosin paritöinä. Tavoitteena oli dialoginen prosessi tekijöiden ja muotoilutuotteen, alkuperäisen tekijän ja tuotteen kontekstin välille. Suunnitteluprosessin ainekset arvottiin. Jokaiselle parille arpoutui yksi muotoilutuote, jonka tekijään ja kontekstiin he perehtyivät. Uudelleen kerronnan aineksina sovellettiin ns. Bonon hattu -metodia, jossa kaikki kirjoittivat arvontalaatikoihin tunnetilan, paikan ja henkilön. Näistä aineksista rakennettiin tulevalle teokselle kehystarina. Lopputuloksena syntyi huikeita uusia tarinoita, joissa matkataan ympäri kaunista planeettaamme kohti uusia kokemuksia, lähtökohtatuotteiden muotoilijoiden hengessä.

Rotkon ympäröimä, Sanna Sainio ja Teemu Salo
Rotkon ympäröimä, Sanna Sainio ja Teemu Salo.

Jokaisen teoksen taustoista voi lukea tarkemmin gallerian verkkosivuilta, joihin pääsee galleriaikkunassa olevan QR-koodin kautta.

Osa tekijöistä opiskelee luokanopettajan tutkintoa, osa on maahanmuuttajataustaisille kasvatusalalla työskenteleville suunnatun Kuulumisia -täydennyskoulutuksen opiskelijoita. Opettajina kurssilla olivat Miia Collanus ja Kari Kouhia.

Näyttelyn avajaiset ovat Virta-rakennuksen ala-aulassa keskiviikkona 22.2.2017 klo 14.30. Tervetuloa!

Lisätietoja: Miia Collanus,p. 050 318 6801, Miia.Collanus@uta.fi