Journalismin iltapäivä: Onko vallan vahtikoira uhanalainen laji?

Alkaa
Alkaa kello

Pinni B-rakennus ls 1097 (Kanslerinrinne 1)

Journalismin iltapäivässä käsitellään tällä kertaa toimittajien turvallisuutta: ovatko vallan vahtikoirat joutumassa uhanalaisiksi vai arvostetaanko yhä tutkivien toimittajien paljastuksia?

• Tutkija Reeta Pöyhtäri tutkimuskeskus COMETista kertoo toimittajiin kohdistuvista turvallisuusuhkista maailmalla ja Suomessa sekä näiden turvallisuutta edistävästä toiminnasta. Pöyhtäri on aiemmin työskennellyt Unescossa toimittajien turvallisuutta käsittelevässä hankkeessa.

• Yleisradion toimittaja Jessikka Aro on herättänyt huomiota erityisesti jutuillaan Venäjän verkkopropagandasta. Hänet on palkittu työstään suurella journalistipalkinnolla, mutta samanaikaisesti häneen on kohdistunut raju parjauskampanja netissä. Aro esitelmöi siitä, kuinka toimittaja voi turvallisuudestaan tinkimättä tehdä kansainvälisestikin noteerattuja skuuppeja.

Tilaisuus lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismi-ip #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

---------------------------------------------------------------------------

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.

Kari Koljonen
Yliopistonlehtori