Journalismin iltapäivä: Toimittajien uudet työt

Alkaa
Alkaa kello

Pinni B-rakennus ls 1097 (Kanslerinrinne 1)

Journalismin iltapäivässä tutkaillaan viimeisellä kerralla media-alan murrosta toimittajan työn näkökulmasta.

• Tutkijat Auli Harju ja Kari Koljonen kertovat, miten pitkänkin uran kutsumusammatikseen kokemassaan työssä tehneet toimittajat ponnistavat yt-neuvottelujen syövereistä uuteen alkuun työelämässä. Harju ja Koljonen ovat tutkijoina Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksessa Tampereen yliopistossa.

• Reunamedian päätoimittaja Vilma-Lotta Lehtinen kertoo omien kokemustensa perusteella, että alalle aikovan nuoren toimittajan työelämää leimaavat moninaiset työtehtävät.  Reunamedia on nuorten tamperelaistoimittajien perustama paikallismedia.

Tilaisuus lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan journalistiikan professori Ari Heinonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismi-ip #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

---------------------------------------------------------------------------

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.

Kari Koljonen
Yliopistonlehtori