Kesytä aineistokaaos

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linna-rakennus, Väinö Linna -sali, osoite: Kalevantie 5.

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston kirjasto ja Tietoarkisto

Avoin seminaari tutkimusaineistojen hallinnasta.

Seminaari tarjoaa ajankohtaista ja käytännönläheistä tietoa tutkimusaineistojen hallinnasta. Tampereen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikkaa on valmisteltu kuluneen vuoden aikana, ja seminaarissa kerrotaan sen linjauksista ja siitä, mitä datapolitiikka tarkoittaa tutkijalle.

Lisäksi seminaarissa käsitellään aineistonhallinnan suunnittelua ja sen käytännön toteutusta. Tutkijapuheenvuoroissa kuullaan, millaista elämä on erilaisten ja mittavien tutkimusaineistojen kanssa. Tilaa on myös keskustelulle ja kysymyksille.

Suomenkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella 7.11.2016 mennessä.

14:00–15:20
•    Datapolitiikka tulee – muuttuuko mikään (Varajohtaja Helena Laaksonen, Tietoarkisto)
•    Apua aineistonhallintasuunnitelmien tekoon (Tietoasiantuntija Saila Huuskonen ja Tietoasiantuntija Tomi Toikko, kirjasto)
•    Kesytä aineistokaaos – Aineistonhallinnan ABC (Tieteenala-asiantuntija Katja Fält, Tietoarkisto)