Kierrätä ja käytä: avoin data tutkimuksessa

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linnan luentosali K113, Kalevantie 5

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston kirjasto ja Tietoarkisto

Kierrätys on kestävää toimintaa myös tutkimusaineistojen kohdalla. Suomalaisessa tieteen tekemisessä on viime aikoina ryhdytty korostamaan tutkimusaineistojen avaamista ja jatkokäytön mahdollistamista muulle tutkimukselle ja opetukselle. Avatulle tutkimusaineistolle löytyykin usein uusi elämä opiskelijoiden tai muiden kuin alkuperäisten tutkijoiden käsissä. Myös muuhun kuin varsinaiseen tutkimukseen tarkoitettujen aineistojen uusiokäyttö voi tarjota tutkijoille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Tampereen yliopiston kirjaston ja Tietoarkiston järjestämä seminaari pureutuu aineistojen avaamiseen ja uusiokäyttöön käytännönläheisten tutkijapuheenvuorojen avulla.

Tule inspiroitumaan avoimen datan mahdollisuuksista! Suomenkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu 15.3.2018 mennessä e-lomakkeella

14:00 Tervetuloa
14:05 Avauksia epätavanomaisten aineistojen tutkimuskäytössä
Biostatistiikan professori Jaakko Nevalainen, SOC