Kierrätä ja käytä: avoin data tutkimuksessa

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Pinni A 1081, Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston kirjasto ja Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto FSD

Tutkimuksen rahoittajat ja yliopistojen datapolitiikat ovat viime aikoina alkaneet korostaa tutkimusaineistojen avaamista mahdollisuuksien mukaan. Avatulle tutkimusaineistolle löytyy usein uusi elämä tutkijoiden tai opiskelijoiden käsissä. Myös muuhun kuin varsinaiseen tutkimukseen tarkoitettujen aineistojen uusiokäyttö voi tarjota tutkijoille mielenkiintoisia mahdollisuuksia.

Seminaarin esityksissä kuullaan sekä datan uudelleenkäyttäjien että avaajien käytännönläheiset puheenvuorot. Tule inspiroitumaan avoimen datan mahdollisuuksista!

Suomenkielinen tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu 17.11.2017 mennessä e-lomakkeella.

13:00 Tervetuloa

13:05 Avauksia epätavanomaisten aineistojen tutkimuskäytössä – biostatistiikan professori Jaakko Nevalainen, SOC

13:30 Etäkäyttö ja avaamisen haasteet – datan hallinnan asiantuntija Turkka Näppilä, SOC

13:55 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran keruuaineisto tutkimuksessa – väitöskirjatutkija Silja Juopperi, COMS