Kirjoittamisen tutkimuksen päivät

Tampereen yliopisto

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopisto: Viestintätieteiden tiedekunta

Valtakunnalliset, monitieteiset Kirjoittamisen tutkimuksen päivät järjestetään kesän kynnyksellä Tampereella. Jo kolmatta kertaa järjestettävien päivien teemana on kirjoittaminen kansalaistaitona.

Tartumme viime aikoina paljon keskustelua herättäneeseen huoleen luku- ja kirjoitustaitojen heikkenemisestä ja syvennymme kirjoittamiseen yhteiskunnallisen tasa-arvon ja osallisuuden kulmakivenä.

Millainen on arjen tekstimaailma tänään? Miten se on muuttunut? Mitä ovat ne tekstit, joiden äärelle jokaisella pitäisi olla pääsy, ja miten tästä yhteiskunnassamme huolehditaan? Miten teksteillä toimitaan töissä, miten välitetään tietoa, vaikutetaan ja ohjataan? Millä kielellä? Mikä ylipäätään on kirjoittamisen ja kirjoitustaidon merkitys nyky-yhteiskunnassa?

Kirjoittamisen tutkimuksen päivien tarkoituksena on saattaa yhteen kirjoittamisen tutkijoita ja opettajia sekä muita kirjoittamisen asiantuntijoita.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen konferessin sivuilla.

kirtut2018@uta.fi

Konferenssin käytännön asiat: