Kuka on hoivan arvoinen – nyt ja tulevaisuudessa?

Alkaa
Alkaa kello
16.00
Päättyy
Päättyy kello
18.00
Paikka

Pinni A -rakennus, Paavo Koli -sali, Kanslerinrinne 1 (esteetön sisäänkäynti Pinni A:n pääovesta)

Paneelikeskustelu suomalaisen vanhushoivan tilasta sote-uudistuksen kynnyksellä

Sosiaali- ja terveyshuollon sote-uudistusta koskevaa keskustelua on toistaiseksi käyty pitkälti valinnanvapauden ehdoilla. Keskustelua on käyty keskittyen perusterveiden ja työikäisten terveyspalvelujen valinnan kysymyksiin. Keskustelun ulkopuolelle ovat jääneet vanhushoivan ja sosiaalihuollon vaikeasti ratkaistavat mutta miljoonien ihmisten hyvän elämän ja oikeudenmukaisuuden kannalta välttämättömät kysymykset.

Tässä paneelikeskustelussa nostetaan ilmoille Suomen hoivapolitiikan vaiettuja tai väisteltyjä totuuksia sote-uudistuksen kynnyksellä. Keskustelua innoittaa uutuusteos Hoivan arvoiset (Gaudeamus 2016), joka puntaroi niin väestön ikääntymisestä seuraavan hoivakriisin taloudellisia vaikutuksia kuin hoivan laatua ja eettisiä ulottuvuuksiakin. Kirjan sanoma on, että jokainen ihminen on hoivan arvoinen. Miten tämä tosiasia tulee huomioiduksi sote-uudistuksessa, vai tuleeko se ollenkaan?

Keskustelijoina sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön emeritusprofessori Jorma Sipilä, kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) sekä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin asiantuntija Leena Kaasinen. Paikalla keskustelemassa myös Hoivan arvoiset -teoksen kirjoittanut Viva-kollektiivi eli Hanna-Kaisa Hoppania, Olli Karsio, Lena Näre, Antero Olakivi, Liina Sointu, Tiina Vaittinen ja Minna Zechner.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Lisätietoja

Liina Sointu
liina.sointu@uta.fi, 045-6712774