Luokanopettajaopiskelijat moniaistisessa kaupunkitilassa

Koskikeskus, Hatanpään valtatie 1, Tampere

Järjestäjä(t)

Kasvatustieteen yksikkö

Tampereen yliopiston ensimmäisen vuoden luokanopettaja- opiskelijat osallistuvat ekososiaaliseen taidefestivaaliin 5. – 12.12. toteuttamalla moniaistisia interventioita Koskikeskuksessa ja sen ympäristössä.

Opiskelijat ylittävät luokkahuoneen rajat ja haastavat kaupunkilaisia katsomaan ja tuntemaan kaupunkitilaa uusista näkökulmista tuomalla monilukutaitoa käytäntöön. Monilukutaito on peruskoulun opetussuunnitelman perusteiden yksi keskeisistä osaamisalueista.

Interventioissa yhdistetään käsityön, kuvataiteen, äidinkielen, liikunnan ja mediakasvatukseen oppialueita julkisessa tilassa ja osana Break a Brain festivaalia, joka järjestetään 2. – 23.12. Tampereella.

Festivaalin järjestäjänä on yhteistyössä Koneen säätiön rahoittama Art-Eco-hanke ja Tampereen taidekasvatusyhdistys. Tapahtuman on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus.

Break a Brain -festivaalin verkkosivut ja ohjelma

Lisätiedot: Miia Collanus@uta.fi, puh. 050 318 6801