Monttu auki: Runoilta

Alkaa
Alkaa kello

Tampereen yliopiston Teatterimonttu, Kalevantie 4, D-osa.

Järjestäjä(t)

Tällä kertaa Nätyn Monttu on auki runoille ja opiskelijoiden omille, itse koostamilleen runoesityksille. Mukana on sekä kolmannen (Minea Lång ja Sofia Smeds) että viidennen opintovuoden (Sara-Maria Heinonen ja Mikko Kauppila) näyttelijäopiskelijoita.

Runous tarjoaa innostavaa työskentelymateriaalia näyttelijälle. Runo voi olla muodoltaan tiivis, mutta merkityskentältään laaja ja arvoituksellinen. Se kutsuu mielikuvitusta ja ruumista etsiytymään jatkuvasti kohti uusia tulkintojen mahdollisuuksia.

Viime vuodenvaihteessa opiskelijat osallistuivat Nätyn ja suomen kielen oppiaineen yhteistyönä toteutetulle Elävä runo -kurssille. Sen jälkeen osa opiskelijoista valmisti runoesityksen Suomen Lausujainliiton järjestämään Veikko Sinisalo -kilpailuun, ja kesäkuussa Nätyn opiskelijoita esiintyi myös Annikin runofestivaalin Off-ohjelmistossa. Mikko Kauppilan runoesitys nähtiin lisäksi Kajaanin runoviikolla Veikko Sinisalo -kilpailun finaalissa.

Monttu auki -illassa runoesitykset näyttäytyvät taas hieman muuntuneina. Sara-Maria Heinosen omiin teksteihin perustuva kokonaisuus saa puolestaan Monttu auki -illassa ensiesityksensä.

Ohjelma:
Minea Lång: Jep, nimenomaan
Sara-Maria Heinonen: Jotenkin koti
Sofia Smeds: Kädellinen
Mikko Kauppila: Hevoseni Kvääri

Ohjaava opettaja: Tiina Syrjä

Illan kokonaiskesto on n. 1 tunti 40 min.

Tervetuloa, vapaa pääsy!

Teatterisihteeri Tuula Parviainen