Mozartin Requiem ja Kyrie Tampereen tuomiokirkossa

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Tampereen tuomiokirkko (Tuomiokirkonkatu 3)

W. A. Mozart: Kyrie d-molli KV 341, Requiem KV 626

Esitykset ja liput:
la 5.11. klo 18.00 Tampereen tuomiokirkko
Liput 20/10 € ovelta (vain käteinen) sekä ennakkoon orkesterin ja kuoron jäseniltä vkolla 43

su 6.11. klo 18.00. Tyrvään kirkko, Sastamala
Liput 15/10 € ovelta

Solistit
Anu Mattila (sopraano), Katariina Heikkilä (altto), Heikki Hattunen (tenori) ja Kristjan Mõisnik (basso)
Johtaa
Kimmo Tullila ja Päivi Liimola

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri on vuonna 2003 perustettu kunnianhimoinen harrastajasinfoniaorkesteri, jonka tavoitteena on tarjota opiskelijoille ja muille musiikinharrastajille mahdollisuus soittaa korkeatasoista orkesterimusiikkia. TASO onkin esittänyt menestyksekkäästi useita orkesterikirjallisuuden merkkiteoksia ja tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa. Orkesteri on konsertoinut kotikaupunkinsa lisäksi eri puolilla Suomea. Kapellimestari ja TASO:n taiteellinen johtaja Kimmo Tullila oli perustamassa orkesteria vuonna 2003 ja hänen johdollaan orkesteri on noussut merkittäväksi vaikuttajaksi Tampereen kulttuurielämässä. Tullila suoritti orkesterinjohdon diplomitutkintonsa syksyllä 2009 ja toimii myös Tampere Filharmonian 2. viulun äänenjohtajana.

Tampereen yliopiston laulajat on vuonna 1964 perustettu sekakuoro. Kuoro koostuu noin kuudestakymmenestä pääasiassa Tampereen yliopistossa opiskelevasta nuoresta laulajasta. TYL:n tavoitteena on yhdistää laulun ilo, yhteisöllisyys ja musiikillinen kunnianhimo sekä raikas sointi. Kuoron monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu esimerkiksi aikamme säveltäjien musiikkia, klassisia kuoroteoksia sekä kansanmusiikkia eri maista. Vähintään kahdesti vuodessa pidettävien konserttien ohella TYL esiintyy pienemmillä kokoonpanoilla erilaisissa tilaisuuksissa. Kuoro on konsertoinut ulkomailla ja tehnyt kotimaassa yhteistyötä mm. säveltäjä Anna-Mari Kähärän ja näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa. TYL:n taiteellisena johtajana on vuodesta 2010 lähtien toiminut musiikin maisteri Päivi Liimola.

Wolfgang Amadeus Mozartin (1756-1791) vaikuttava Requiem jäi hänen viimeiseksi teoksekseen. Mozartin ennenaikaisen kuoleman ja Requiemin kytkökseen on helppo ajatella liittyvän mystiikkaa. Tekstinä teos on sielunmessu, katolinen jumalanpalvelus, jossa rukoillaan edesmenneiden puolesta. Sen kaksitoista osaa kertovat kuolemanpelosta, ihmisen syyllisyydestä, armosta ja lunastuksesta. Mozart ei ennättänyt saada teosta valmiiksi ennen kuolemaansa, vaan sen saattoi loppuun hänen oppilaansa Frans Süssmayr Mozartin luonnosten pohjalta. Teoksen tarkasta säveltämisajasta ei ole täyttä varmuutta. On vahvoja viitteitä siitä, että Kyrie olisi sävelletty osaksi kokonaista messua, mutta suunnitelma ei koskaan toteutunut.

Hilja Lappalainen, tiedottaja
tiedottaja@taso.fi, p. 040 936 4649