Näty esittää: Kuningas Ubu

Demoteatteri, Hämeenpuisto 28 D, 4. kerros

Järjestäjä(t)

Näty

Alfred Jarryn näytelmän Kuningas Ubu sovittaa ja ohjaa Hämeenpuiston Demoteatteriin Mikko Kanninen. Kuningas Ubu on eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden klassikko, joka käsittelee valtaa, vallanhimoa ja vallattomuutta. Nätyn ohjaavan opettajan sovituksessa ja lahjakkaiden näyttelijäopiskelijoiden esittämänä värikkäät tapahtumat ja vahva kieli kääntyvät helposti lähestyttäväksi, koskettavaksi, nuorta yleisöä innostavaksi teatteriksi. Näytelmässä esiintyvät toisen opintovuoden näyttelijäopiskelijat. Esitys soveltuu yläaste- ja lukioikäisille.

Kuningas Ubu kertoo pariskunnasta, joka haluaa kaapata vallan kuvitteellisessa Puolassa. Näytelmä on esitetty ensi kerran Pariisissa 1896, mutta on jälleen ajankohtainen internetin some-julkisuuden aikakaudella. Kuningas Ubu on railakas, hullu ja surrealistinen kuvaus häikäilemättömästä vallanhalusta ja johtajasta, jonka maine perustuu omalaatuiseen lumousvoimaan, yllättävään ja häikäisevään suorasukaisuuteen.

Sovitus, ohjaus, lavastus ja äänisuunnittelu: Mikko Kanninen
Pukusuunnittelu: Tiina Helin
Valosuunnittelu: Samuli Hytönen
Ääni-, valo- ja videotekniikka: Matias Palo

Esiintyjät: Heli Hyttinen, Miko Jaakkola, Niklas Rautén, Samuel Kujala ja Sofia Smeds

ESITYKSET:
lauantai 25.11. klo 18 (ENSI-ILTA)
tiistai 28.11. klo 13 ja 18
keskiviikko 29.11. klo 13
torstai 30.11. klo 13
perjantai 1.12. klo 13
sunnuntai 3.12. klo 13 ja 18
maanantai 4.12. klo 13 ja 18
tiistai 5.12. klo 13
torstai 7.12. klo 13

Vapaa pääsy. Paikkavaraukset arkisin klo 10-15 puh. 050 395 1197 tai teatteri@uta.fi.

teatteri@uta.fi