Näty esittää: Peer Gynt

Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, D-osa, Kalevantie 4

Järjestäjä(t)

Näty

Peer Gynt on eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden klassikko, joka käsittelee valtaa, vallanhimoa ja vallattomuutta. Ohjaaja Tanjalotta Räikän sovituksessa ja lahjakkaiden näyttelijäopiskelijoiden esittämänä värikkäät tapahtumat ja vahva kieli kääntyvät helposti lähestyttäväksi, koskettavaksi, nuorta yleisöä innostavaksi teatteriksi. Näytelmässä esiintyvät toisen opintovuoden näyttelijäopiskelijat. Esitys on tarkoitettu ala-asteikäisille.

Peer Gynt valehtelee tehneensä hurjia asioita, liioittelee ja mahtailee. Muut pilkkaavat häntä ja sulkevat ulos yhteisistä jutuista. Hän haaveilee paremmasta elämästä ja karkaa mielikuvitukselliselle matkalle eksoottisiin ja jännittäviin paikkoihin. Peer tutustuu myös rahan ja vallan maailmaan. Pröystäilijänä hän kokee lopulta haaksirikon. Mutta onneksi Solveig tykkää Peeristä.

Sovitus ja ohjaus: Tanjalotta Räikkä
Pukusuunnittelu: Tiina Helin
Valosuunnittelu: Essi Santala
Äänisuunnittelu: Nuutti Vapaavuori