Palvelut ja hoiva – mitä kuuluu tamperelaisille

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Päätalo ls D10b, Kalevantie 4

Järjestäjä(t)

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta (SOC) / Gerontologia

Avoin luentosarja vanhuuden ja ikääntymisen tutkimuksesta

Jutta Pulkki ja Mari Aaltonen: Palvelut ja hoiva – mitä kuuluu Tamperelaisille

Palvelut ja hoiva – mitä kuuluu tamperelaisille Kuntien välillä on selviä eroja vanheneville ja vanhoille ihmisille suunnattujen palvelujen käytössä. Tutkijatohtori Mari Aaltosen ja yliopisto-opettaja, tutkijatohtori Jutta Pulkin luennolla kuullaan tutkimustuloksia siitä kuinka paljon tamperelaiset iäkkäät ihmiset saavat apua omaisilta ja läheisiltä, kuinka paljon he käyttävät sairaala- ja pitkäaikaishoitoa, ja keneltä hoitoa ja hoivaa itseasiassa toivottaisiin saatavan. Keskustelemme palvelujen käytön muutoksista Tampereella ja vertaamme Tampereen tilannetta muihin Suomen kuntiin.

***

Tänä keväänä on mahdollisuus tulla kuuntelemaan ja keskustelemaan vanhenemistutkimuksen viimeisimmistä tuloksista sekä siitä minkälaista ikääntymisen ja vanhuuden tutkimusta Tampereen yliopistolla tehdään.

Luentosarjassa eri tieteenalojen tutkijat tarkastelevat tieteen ja oman tutkimuksensa näkökulmasta ikääntymiseen ja vanhuuteen liittyviä yhteiskunnallisia ilmiöitä sekä vanhoja ihmisiä henkilökohtaisestikin koskettavia asioita. Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Luentosarja käynnistyy keskiviikkona 21.3.2018 gerontologian professori Marja Jylhän ja tutkijatohtori Linda Enrothin luennolla pitkäikäisyydestä ja sen tutkimisesta.

Muita luentosarjassa käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi vanhojen ihmisten perhesuhteet, asumisen ja hoivan uudet suunnat, sosiaali- ja terveyspalvelujen muutokset sekä monet muut ajankohtaiset teemat.

Luennot pidetään keskiviikkoisin 21.3.2018 – 25.4.2018 klo 16 - 17.30. Tampereen yliopiston Linna -rakennuksen Väinö Linna -salissa (Kalevantie 5).  Poikkeuksena 18.4.18 luento, joka pidetään Tampereen yliopiston Päätalolla (Kalevantie 4) luentosalissa D10b.

Luennoille osallistuminen on maksutonta.

Luentosarjan ohjelma:

• 21.3. Marja Jylhä ja Linda Enroth: Pitkän iän ilot ja huolet– Tervaskannot 90+ -tutkimus
  • 28.3 Jari Pirhonen, Vilhelmiina Lehto ja Katariina Tuominen: Hyvän elämän edellytykset hoivakodissa
  • 4.4 Outi Jolanki ja Jenni Kuoppa: Asuinympäristö ja hyvinvointi
  • 11.4 Liina-Kaisa Tynkkynen ja Marjaana Jones: Vanhat ihmiset sote-muutoksen pyörteissä
  • 18.4 Jutta Pulkki ja Mari Aaltonen: Palvelut ja hoiva – mitä kuuluu Tamperelaisille (huom. poikkeuksellisesti Päätalo ls D10b, Kalevantie 4)
  • 25.4 Kirsi Lumme-Sandt ja Johanna Surakka: Monta sukupolvea samassa perheessä – Iloa ja apua

Väitöskirjatutkija
Vilhelmiina Lehto