Tarja Halonen luennoi: Naisten oikeudet ja kestävä kehitys

Päätalo, Sali A1

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu

Presidentti Tarja Halonen luennoi Tampereen yliopistolla englanniksi naisten oikeuksista ja kestävästä kehityksestä.

Presidentti Halonen on hiljattain aloittanut rinnakkaispuheenjohtajana naisten ja lasten terveyttä ja ihmisoikeuksia edistävän korkean tason työryhmässä. Lisäksi hän toimii muun muassa YK:n aavikoitumissopimuksen hyvän tahdon lähettiläänä ja WWF Suomen hallintoneuvoksen puheenjohtajana.

Luento on avoin kaikille sikäli, kun salissa riittävät istumapaikat.

Presidentin vierailua isännöivät Johtamiskorkeakoulun johtaja Antti Lönnqvist, yliopistonlehtori Jukka Viljanen sekä tohtoriopiskelijat Heta Heiskanen ja Siina Raskulla Johtamiskorkeakoulun hallintotieteiden tutkinto-ohjelmasta.

Luento on osa Fighting against Social Injustices and Human Rights Violations -kurssia, joka toteutetaan toista vuotta. Kurssi järjestetään yhteistyössä Johtamiskorkeakoulun hallintotieteiden tutkinto-ohjelman julkisoikeuden opintosuunnan, politiikan tutkimusohjelman ja Global Health and Development -ohjelman kanssa. Tänä vuonna ensimmäinen vierailijaluennoitsija oli ministeri Elisabeth Rehn. Viime vuonna vierailuluentoja antoivat mm. europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Pekka Haavisto.

Yliopisto-opettaja Heta Heiskanen, puh. 050 3753115