Tohtorikoulutuksen hyvät työelämäkäytännöt

Pinni B1100

Järjestäjä(t)

TOHTOS-hanke

Tampereen yliopistossa alkoi keväällä 2016 Euroopan sosiaalirahaston rahoittama 2,5-vuotinen TOHTOS-hanke, jonka tavoitteena on tohtorikoulutuksen työelämäyhteyksien kehittäminen. Hankkeessa ovat Tampereen lisäksi mukana Itä-Suomen, Oulun Turun ja Vaasan yliopistot.

Hankkeen päätavoitteena on edistää tohtoriopiskelijoiden työllistymistä myös perinteisten akateemisten tutkimusorganisaatioiden ulkopuolelle parantamalla työelämässä tarvittavien taitojen osaamista ja tunnistamista, lisäämällä työelämäkontakteja tohtoriopintojen aikana ja rohkaisemalla hakeutumaan erilaisiin tehtäviin. Hankkeella pyritään myös vaikuttamaan tohtorikoulutuksen rakenteisiin siten, että työelämäkysymykset tulisivat normaaliksi osaksi tohtorikoulutusta.

Hankkeen ensimmäisessä avoimessa seminaarissa käsitellään Suomen eri yliopistoissa jo olemassa olevia tohtorikoulutuksen hyviä työelämäkäytäntöjä. Näitä ovat esimerkiksi ohjausta, urasuunnittelua, työelämäliikkuvuutta ja mentorointia koskevat käytännöt.

Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumistiedot

Seminaaria mahdollista seurata etänä online-yhteyksin.

TOHTOS-hankkeesta tutkijakoulun sivuilla

projektipäällikkö Jukka Sysilampi, 050 359 7961