Verkkokerronnan päivä

Pinni B 1100, Kanslerinrinne 1

Järjestäjä(t)

Journalistiikka, viestintätieteiden tiedekunta

Miten journalismi löytää yleisönsä sosiaalisesta mediasta? Millaisia uusia muotoja journalismi saa, kun siitä tulee todella digitaalista? Kuinka yleisö uudessa ympäristössä kootaan ja kuinka sitä puhutellaan?

Tule kuulemaan vastauksia kaikille avoimeen konferenssipäivään Tampereen yliopistolle: vastauksia antavat journalismin ja sen tutkimuksen huiput maailmalta ja Suomesta.

Konferenssi on osa journalistiikan vierailijaprofessorin Jussi Pullisen opetusvuotta.

Pääpuhujina ovat:

Rachel Rodriguez, Senior Producer, CNN Digital Worldwide
Ryan Heath, Senior EU Correspondent, Politico Europe
Wiebke Loosen, Hans-Bredow-Institut, Saksa

Heidän lisäkseen kuullaan alan johtavia journalisteja ja tutkijoita Suomesta.

Ohjelma käsittelee laajasti journalistisen työn ja kerronnan sopeutumista digitaaliseen muotoon ja yleisön uusiin käyttötapoihin. Aiheina ovat niin sosiaalisen median videot, toimittajan työn ja journalismin uudet muodot kuin yleisön tavoittamisen ja mittaamisen uusimmat tavat.

Konferenssi on maksuton ja suunnattu koko alalle: toimitusten työntekijöille, tutkijoille ja opettajille ja opiskelijoille. Konferenssin järjestämistä tukee Helsingin Sanomain Säätiö.

Ilmoittautuminen (15.3. mennessä)

Please register for the event with this form by Thursday 15.3.2018.

Ohjelma - Programme

09.00 Kahvit, Pinni B Aulabuffee / Coffee, Pinni B Lobby Buffet

09.30 Tervetuloa! Welcome!

09.45 Rachel Rodriguez, CNN International: Social Media at CNN.
Rachel Rodriguez is Senior Producer for social media for CNN Digital Worldwide, based in London. She directs CNN International's social media strategy and covers news and features via social media.

10.30 Commentary by Marjaana Wikman, MTV3: Social at Finnish news broadcaster

10.45 Esa Reunanen, Tampereen yliopisto: Sosiaalinen media suomalaisten uutislähteenä

11.00 Paneelikeskustelu: Kuinka olla toimittaja somessa #metoon, trollien ja Trumpin ajassa. Emil Elo, Kauppalehti, Jussi Pullinen, University of Tampere, Jutta Sarhimaa, Helsingin Sanomat, Marjaana Wikman, MTV3

12.00 LOUNAS (omakustanteinen) / Lunch at own cost

13.30 Ryan Heath, Politico Europe: Building a new political news media in Europe
Ryan Heath is Senior EU Correspondent and Associate Editor at Politico Europe. Heath is regular policy commentator on outlets such as BBC, CNN, MSNBC, and Deutsche Welle and edits the Brussels Playbook newsletter.

14.15. Commentary: Risto Kunelius, University of Tampere

14.45 Kalle Pirhonen, Yle: Onnistumisen mittaaminen journalismissa vuonna 2018

15.00 Wiebke Loosen, Hans-Bredow-Institut für Medienforschung: From active and participatory to co-creative users: Power shifts in the journalism-audience relationship
Wiebke Loosen is a senior researcher at the Hans-Bredow-Institut. In her research, she focuses on the areas of journalism research, online communication and methods of empirical communication research.

15.45 Commentary by Heikki Heikkilä, University of Tampere

16.00 Päätös / Conclusion