Yliopisto valaistaan violetilla keskosvauvojen päivänä

Alkaa
Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Yliopiston päärakennus

Järjestäjä(t)

Tampereen yliopisto

Maailman keskosvauvojen päivää (World Prematurity Day) vietetään maailmalla violetilla teemavalaistuksella. Sillä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että joka kymmenes vauva syntyy keskosena, ja laadukas intensiivihoito on tässä kriittisessä vaiheessa välttämätöntä.

Yhteensä keskosuus ja siihen liittyvät ongelmat koskevat 15 miljoonaa lasta vuosittain. Suomessa keskosvauvoja syntyy noin 3000 joka vuosi. Tampereen yliopistollisen sairaalan vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosastolla hoidetaan vuosittain noin 350 keskosta, joista keskimäärin 55 painaa 1000 - 1500 g ja 25 alle 1000 g.

Tampereella Maailman keskosvauvojen päivän värivalaistuksen voi nähdä klo 16 alkaen Näsinneulassa, Tampereen yliopiston päärakennuksessa, Tampereen yliopistollisessa sairaalassa ja Tampere-talossa.

Maailman huomatuimmat valaisukohteet ovat perinteisesti olleet Eiffel-torni, Empire State Building ja Golden Gate.

Tampereen Lastenklinikan Tuki ry:n tämän vuoden joulun kampanjastartti on 17.11 ja pääkohteena on vastasyntyneiden teho-osaston varustelu kohti uutta lastensairaalaa ja vanhempien parempaa mahdollisuutta yksityisyyteen ja yöpymiseen perheen kesken osastolla sekä parhaaseen mahdolliseen keskosvauvojen hoitoon.

Susanna Lohiniemi, Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, 050 431 1987