Ympäristö ja hyvinvointi

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Linna-rakennus Väinö Linna -salissa (Kalevantie 5)

Järjestäjä(t)

Yhteiskuntatieteiden tiedekunta (SOC) / Gerontologia

Avoin luentosarja vanhuuden ja ikääntymisen tutkimuksesta

Outi Jolanki ja Jenni Kuoppa: Ympäristö ja hyvinvointi

Luennolla tarkastellaan asuin- ja elinympäristöjen merkitystä hyvinvoinnille sekä ikäystävällisen kaupunkisuunnittelun periaatteita. Dosentti Outi Jolanki käsittelee esityksessään asumisen valintoja sekä sitä, miten ympäristö voi tukea sosiaalista toimintaa ja osallisuutta yhteisössä. Tutkija (HT), Jenni
Kuoppa
tarkastelee esityksessään, kuinka kävelylle lähteminen voi tukea hyvän arjen edellytyksiä kaupungissa: viihtyvyyttä, sosiaalisia suhteita ja tärkeitä ympäristökokemuksia. Kuinka kaupunkia voidaan suunnitella erityisesti ikääntyville kävelijöille sopivaksi?

***

Tänä keväänä on mahdollisuus tulla kuuntelemaan ja keskustelemaan vanhenemistutkimuksen viimeisimmistä tuloksista sekä siitä minkälaista ikääntymisen ja vanhuuden tutkimusta Tampereen yliopistolla tehdään.

Luentosarjassa eri tieteenalojen tutkijat tarkastelevat tieteen ja oman tutkimuksensa näkökulmasta ikääntymiseen ja vanhuuteen liittyviä yhteiskunnallisia ilmiöitä sekä vanhoja ihmisiä henkilökohtaisestikin koskettavia asioita. Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Luentosarja käynnistyy keskiviikkona 21.3.2018 gerontologian professori Marja Jylhän ja tutkijatohtori Linda Enrothin luennolla pitkäikäisyydestä ja sen tutkimisesta.

Muita luentosarjassa käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi vanhojen ihmisten perhesuhteet, asumisen ja hoivan uudet suunnat, sosiaali- ja terveyspalvelujen muutokset sekä monet muut ajankohtaiset teemat.

Luennot pidetään keskiviikkoisin 21.3.2018 – 25.4.2018 klo 16 - 17.30. Tampereen yliopiston Linna -rakennuksen Väinö Linna -salissa (Kalevantie 5).  Poikkeuksena 18.4.18 luento, joka pidetään Tampereen yliopiston Päätalolla (Kalevantie 4) luentosalissa D10b.

Luennoille osallistuminen on maksutonta.

Luentosarjan ohjelma:

• 21.3. Marja Jylhä ja Linda Enroth: Pitkän iän ilot ja huolet– Tervaskannot 90+ -tutkimus
  • 28.3 Jari Pirhonen, Vilhelmiina Lehto ja Katariina Tuominen: Hyvän elämän edellytykset hoivakodissa
  • 4.4 Outi Jolanki ja Jenni Kuoppa: Asuinympäristö ja hyvinvointi
  • 11.4 Liina-Kaisa Tynkkynen ja Marjaana Jones: Vanhat ihmiset sote-muutoksen pyörteissä
  • 18.4 Jutta Pulkki ja Mari Aaltonen: Palvelut ja hoiva – mitä kuuluu Tamperelaisille (huom. poikkeuksellisesti Päätalo ls D10b, Kalevantie 4)
  • 25.4 Kirsi Lumme-Sandt ja Johanna Surakka: Monta sukupolvea samassa perheessä – Iloa ja apua

Väitöskirjatutkija
Vilhelmiina Lehto