Ympäristöahdistus, toivo ja kasvatus

Alkaa kello
Päättyy
Päättyy kello

Tampereen yliopiston Virta -rakennus, Edu's Cafe (3.krs)

Järjestäjä(t)

TaY/EDU

”Tuntuu siltä kuin tulevaisuus olisi menetetty.”
”Miten osaisin keskustella oppilaiden kanssa ilmastonmuutoksesta?”

Ympäristöasioihin liittyy monenlaisia vaikeita tunteita. Niistä ei kuitenkaan usein puhuta – miksi? Ympäristöahdistuksesta ja toivosta kirjan kirjoittanut tutkijatohtori Panu Pihkala luennoi aiheesta Kasvatustieteiden tiedekunnan Edu’s Café’ssa  pidettävässä tilaisuudessa. Esitystä kommentoi yliopistotutkija Antti Saari. Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan siitä, miten ympäristöahdistusta voisi kanavoida voimavaraksi.

TT Panu Pihkala (s. 1979) toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Hän on Suomen johtavia asiantuntijoita ympäristöahdistukseen liittyvässä monitieteellisessä tutkimuksessa. Pihkala on julkaissut ympäristökasvatuksen alalta useita artikkeleita ja monografian ”Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo” (2017), joka on herättänyt yhteiskunnallista keskustelua.

Yliopistotutkija Antti Saari, 050 318 6839