100 saudiopettajaa Suomeen oppimaan maailman parhailta opettajilta

Julkaistu 16.3.2017 - 08:37

Finland University solmi sopimuksen saudiarabialaisten opettajien täydennyskoulutuksesta

Finland University ja Saudi-Arabian opetusministeriö ovat tehneet sopimuksen saudiarabialaisten opettajien täydennyskoulutuksesta. Suomeen tulevista ensimmäisistä 100 opettajasta 50 tulee Finland Universityn jäsenyliopistoihin ja toiset 50 Helsingin yliopistoon. Finland Universityn kautta opettajat sijoittuvat Turun, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoihin.

Sopimus allekirjoitettiin 15.3. Berliinissä ja kuuden kuukauden mittainen koulutus käynnistyy touko-kesäkuussa.

Saudi-Arabian opetusministeriö lähettää Suomeen yhteensä 100 peruskoulun opettajaa perehtymään suomalaiseen peruskouluopetukseen ja oppimaan suomalaisista pedagogisista ratkaisuista. Koulutus antaa opettajille valmiuksia uudistaa oman koulunsa käytäntöjä.

Perheenjäsenet mukaan lukien Suomeen saapuu nelisensataa saudia. Osa perheenjäsenistäkin osallistuu erilaisiin maksullisiin koulutusohjelmiin, joissa he opiskelevat muun muassa Suomen kulttuuria ja englannin kieltä.

– Tämä on merkittävä jatko Finland Universityn toteuttamille opettajien täydennyskoulutuksille ja vahvistaa asemaamme Persianlahden koulutusmarkkinoilla. Kauppa on myös erinomainen osoitus koulutusviennin tarjoamasta potkusta Suomen talouskasvulle. 100 opettajan mukana tuleville perheille hankitaan palveluita päivähoidosta, peruskouluun, kulttuurikoulutuksen ja ajo-opetukseen. Rakennamme Suomen seuraavaa merkittävää vientimenestystä, toteaa Finland Universityn toimitusjohtaja Pekka T. Saavalainen.

Koulutusyhteistyö sai alkunsa, kun Saudi-Arabian opetusministeri Ahmed bin Muhammad Al-Isan vieraili Suomessa, ja konkretisoitui opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen vastavierailulla Saudi-Arabiassa syksyllä 2016. Ministeri Al-Isaa kiinnostaa suomalaisessa koulutuksessa erityisesti aktiivisen opetuksen malli ja ilmoitti lähettävänsä jopa 1000 opettajaa Suomeen täydennyskoulutukseen

Koulutukseen kuuluu viikon orientaatiojakso, kolmen kuukauden englannin kielen opetus ja yliopistojen normaalikouluissa toteuttava kolmen kuukauden käytännön jakso.

– Koulutuksen onnistumisen kannalta isoin asia on, miten suomalaista pedagogiikkaa pystytään esittelemään saudiopettajille niin, että he omaksuvat tiedot ja voivat soveltaa niitä omissa kouluissaan, kertoo sopimusneuvotteluista Finland Universityn ja sen jäsenyliopistojen puolesta vastannut koulutuspäällikkö Ari Koski Turun yliopistosta.

Finland University on aloittanut neuvottelut Saudi-Arabian opetusministeriön kanssa uudesta, isommasta Suomeen tulevasta opettajaryhmästä. Keskusteluja on käyty 200-300 opettajasta, jotka tulisivat koulutukseen keväällä 2018.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Pekka T. Saavalainen, 040 685 0717,  pekka.saavalainen@finuni.fi
Koulutuspäällikkö Ari Koski, 050 329 3620, ari.koski@utu.fi

Finland University Oy on Itä-Suomen, Tampereen ja Turun yliopistojen yhteinen koulutusvientiyhtiö, joka edistää yliopistojen koulutuspalveluiden myyntiä maailmanlaajuisesti. Finland Universityllä on koulutus-ja kehityshankkeita käynnissä Kaakkois-Aasiassa, Kiinassa, Lähi-Idässä, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.