Anttonen, Bova ja Kivistö Tiedeakatemian jäseniksi

Julkaistu 24.4.2018 - 10:15
Anttonen, Bova ja Kivistö/ Kuva: Jonne Renvall
Professorit Anneli Anttonen, Steven Bova ja Sari Kivistö ovat Suomalaisen Tiedeakatemian uusia jäseniä. Kuvat: Jonne Renvall

Suomalainen Tiedeakatemia on valinnut kolme Tampereen yliopiston professoria uusiksi jäsenikseen.

Sosiaalipolitiikan professori Anneli Anttonen ja kirjallisuustieteen professori Sari Kivistö valittiin humanistisen osaston jäseniksi.

Tampereen yliopiston syöpäpatologian professori G. Steven Bova valittiin Tiedeakatemiaan ulkomaisten jäsenten kategoriassa.

Suomalainen Tiedeakatemia on vuonna 1908 perustettu yleistieteellinen seura, joka edistää tieteellistä tutkimusta ja toimii korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä. Tiedeakatemialla on yli 700 kotimaista ja 180 ulkomaista jäsentä, jotka on kutsuttu jäseniksi tieteellisten ansioidensa perusteella.

Tiedeakatemia järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja, tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Se jakaa vuosittain noin kaksi miljoonaa euroa apurahoja erityisesti nuorille tutkijoille.