BioMediTech kehittää kansainvälistä toimintaansa

Julkaistu 8.6.2016 - 10:28

Tampereen yliopistojen yhteinen BioMediTech-instituutti (BMT) on solminut palvelusopimuksen belgialaisen BioVille-yrityshautomon kanssa. Sopimus tuo BMT:lle toimitilaa, kansainvälistä kaupallistamisapua ja pääsyn BioVillen yhteistyöverkostoon. Flanderissa BioVillen ympäristössä toimii yli 140 bioalan yritystä ja bioalan vuotuinen liikevaihto on yhteensä noin 2 miljardia euroa. 

Pirkanmaan maakuntahallitus suuntasi BioMediTechin kansainvälisen toiminnan kehittäminen -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena 45 960 euroa. Hanketta varaudutaan rahoittamaan sen toteutusaikana yhteensä 174 300 eurolla, mutta nyt tehtävällä päätöksellä irrotetaan vasta vuoden 2016 osuus.

Vuoden 2018 kesäkuun loppuun kestävän hankkeen avulla BioMediTech luo kontaktipisteen keskeiselle paikalle Eurooppaan, jossa on mahdollista saavuttaa markkinat huippututkimuksesta syntyvien innovaatioiden kaupallistamiselle tai hyödyntämiselle. 

Hankkeessa saadaan kokemuksia ja oppeja, joita voidaan hyödyntää laajemmin suomalaisten korkeakoulujen innovaatioiden kaupallistamisen valmistelussa ja uusien toimintamallien sekä verkostojen luomisessa.

BioMediTechissä tehdään korkeatasoista tutkimusta, joka tähtää bioalan ja lääketieteellisen alan keksintöjen ja innovaatioiden sovelluksiin ja niiden kaupallistamiseen. Yliopistoilla on tällä hetkellä BioMediTechiin liittyen yhteensä yli 20 tutkimusryhmää, joissa on noin 350 tutkijaa. 

BioMediTech


Lisätietoja:
Ohjelmapäällikkö Juho Väisänen, 040 190 9834
BioMediTech