EU:n korkea edustaja Federica Mogherini luennoi Tampereen yliopistossa

Julkaistu 3.10.2018 - 08:43

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini vierailee ja luennoi Tampereen yliopistossa keskiviikkona 10. lokakuuta. Tilaisuus alkaa juhlasalissa klo 11.00 ja päättyy klo 12.05. Yleisöä pyydetään olemaan paikoillaan juhlasalissa klo 10.45.

Mogherini sai Tampereen yliopiston kunniatohtorin arvon poissaolevana elokuussa. Hän saa nyt muodollisesti kunniatohtorin arvon ja sen tunnuksina tohtorinhatun ja miekan. Mogherini myös luennoi tässä yleisölle avoimessa tilaisuudessa. Luennon otsikkona on A superpower for peace: Europe's choice in a challenging world.

Yleisö voi luennon jälkeen esittää Mogherinille kysymyksiä.

Italialainen Federica Mogherini on toiminut vuodesta 2014 Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan tehtävässä. Hänellä on keskeinen rooli kansainvälisessä konfliktinhallinnassa ja diplomatiassa. Komission varapuheenjohtajana Mogherini on vahvistanut EU:n instituutioiden yhteistoimintaa, politiikan vaikuttavuutta ja ulkosuhteita.

Mogherinin kutsui kunniatohtoriksi Johtamiskorkeakoulu. EU, politiikan instituutiot ja kansainvälinen politiikka ovat Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun keskeisiä ja kansainvälisesti tunnettuja osaamisalueita.

Federica Mogherinin esittely komission sivuilla

Federica Mogherini Tampereen yliopiston kunniatohtoriksi (18.4.2018)