Haku englanninkielisiin maisteri- ja YAMK-ohjelmiin alkoi

Julkaistu 5.12.2018 - 16:14
 Haku englanninkielisiin maisteri- ja YAMK-ohjelmiin alkoi

Tammikuussa aloittavassa uudessa korkeakouluyhteisössä on yhteensä 38 englanninkielisiin maisteriohjelmiin ja ylempiin ammattikorkeakouluohjelmiin (YAMK) johtavaa hakukohdetta. Hakuaika on alkanut ja jatkuu 23.1.2019 saakka.

Tampereen yliopistossa ja Tampereen ammattikorkeakoulussa on tarjontaa usealta eri tieteen ja koulutuksen alalta, kuten insinööritieteistä, yhteiskuntatieteistä, kauppatieteistä, tietojenkäsittelytieteistä, terveystieteistä sekä kulttuurin ja liiketalouden aloilta.

Yliopistossa kokonaan uusia englanninkielisiä hakukohteita ovat maisteriohjelmat Photonics sekä Security and Safety Management (SAFER). Poikkitieteellinen SAFER yhdistää nykyisten Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen yliopiston osaamista uudella tavalla. Uutena avauksena Tampereen ammattikorkeakoulussa on tänä vuonna Master’s Degree Programme in Emerging Media.

Opiskelemaan voivat hakea niin ulkomaalaiset kuin suomalaisetkin hakijat. Opetuskieli on englanti.

Hakijalta vaaditaan hyvä englannin kielen taito ja soveltuva korkeakoulututkinto. Myös opiskelijat, joiden tutkinto valmistuu vasta hakuajan jälkeen voivat hakea ja tulla hyväksytyksi ehdollisesti. Tampereen ammattikorkeakoulussa ylempään ammattikorkeakoulututkintoon haettaessa hakijalla tulee lisäksi olla kolme vuotta työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Suomalaiset korkeakoulut perivät vieraskielisestä koulutuksesta lukuvuosimaksun EU/ETA-alueen ulkopuolisilta opiskelijoilta. Sekä Tampereen yliopistolla että Tampereen ammattikorkeakoululla on stipendijärjestelmä maksuvelvollisille opiskelijoille.

Ohjelmiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Opinnot alkavat elokuussa 2019.

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun englanninkielinen opetustarjonta

Tampereen yliopisto
Hakijapalvelut
hakijapalvelut.tau@tuni.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
hakijapalvelut.tamk@tuni.fi
Puhelin: (03) 245 2395

Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyvät 1.1.2019 uudeksi Tampereen yliopisto -nimiseksi säätiöyliopistoksi. Yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa ne muodostavat uuden korkeakouluyhteisön, jonka osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Tampereen uudessa korkeakouluyhteisössä on opiskelijoita yli 30 000, professoreita 330 ja muuta henkilöstöä 4 400.