Innovaatiopolitiikkaa aluekehitykseen

Julkaistu 22.6.2017 - 10:12

Tampereen yliopisto ja Pirkanmaan liitto mukana kansainvälisessä innovaatiopolitiikan kehityshankkeessa

Vastuullisen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan (Responsible Research and Innovation/RRI) toteutuminen on entistä tärkeämpää, kun teknologian kehitys- ja käyttöönottovauhti kiihtyy ja yhteiskuntaan kohdistuvat vaikutukset ovat ennakoimattomia, mutta mahdollisesti hyvinkin merkittäviä. On tärkeää kehittää toimivia käytäntöjä, joilla tiedontuottamisesta ja hyödyntämisestä seuraavaa muutosta kyetään ennakoimaan ja ohjaamaan eettisesti kestävälle ja vastuulliselle perustalle sujuvasti.

MARIE (MAinstreaming Responsible Innovation in European S3) -hanke tarkastelee aluekehittämistä vastuullisen tutkimus- ja innovaatiotoiminnan (Responsible Research and Innovation, RRI) näkökulmasta. Vuoden 2017 alussa käynnistyneessä viisivuotisessa hankkeessa Pirkanmaalta ovat mukana Tampereen yliopisto (TaSTI/SOC) ja Pirkanmaan liitto. Hankkeen tavoitteena on kehittää innovaatiopolitiikan työkaluja vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan toimijoiden ja yhteisöjen tarpeisiin. Hankkeen kokonaisbudjetti on noin 2 miljoonaa euroa, josta Pirkanmaahan kohdistuu vajaa 240 000 euroa. Hankekumppanit tulevat Pirkanmaan lisäksi eri alueilta Italiasta (hankevetäjä), Irlannista, Kreikasta, Saksasta, Ranskasta, Romaniasta ja Espanjasta.

Projektipäällikkö: Erikoistutkija Mika Raunio
050 327 6364, mika.m.raunio@uta.fi