Johtajuussymposium kokoaa kenttäväen ja tutkijat yhteen

Julkaistu 6.9.2016 - 10:32

Tapahtuman teema, kriisit ja johtaminen, nousi kesän aikana entistäkin ajankohtaisemmaksi

Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun Johtajuussymposium järjestetään jo viidettä kertaa. Tapahtuma kokoaa yhteen yhteiskunnalliset vaikuttajat, ajankohtaiset teemat ja mielenkiintoiset keskustelut.  Keskiviikkona paneelikeskusteluihin ja muihin tapahtuman ohjelmiin osallistuvat mm. Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä ja Kämp Groupin markkinointijohtaja Mirkku Kullberg.

Puhujia tapahtumaan ei valita aina samoin kriteerein, johtamiskorkeakoulun varajohtaja Kaisa Herne kertoo.

– Järjestelytoimikunnassa lähdetään liikkeelle siitä, että ehdotetaan hyviä ihmisiä, jotka sopisivat teeman puolesta paneelikeskusteluihin. Pyrimme rakentamaan monipuolisen ohjelman, jossa ajankohtaisuus on vain yksi kriteeri. Mielenkiintoisia ihmisiä ja erilaisista taustoista, Herne tiivistää puhujavalinnat.

Tunnettuja ihmisiä ja tutkimusta

Tämän vuoden teema, kriisit ja johtaminen, tuntui järjestelytoimikunnasta hyvältä ja ajankohtaiselta.

– Teema muuttui kesän aikana ikävä kyllä vieläkin ajankohtaisemmaksi, Herne pohtii. – Teema on kyllä todella mielenkiintoinen. Se myös sopii hyvin johtamiskorkeakoulun tutkimuskohteisiin ja opetukseen.

Tutkimuksen ja kenttäväen tuominen yhteen onkin symposiumin yksi tärkeimmistä ideoista.

– Olemme pyrkineet siihen, että oman talon väkeä on aina puhumassa tapahtumassa. Se tuo mukaan myös tutkimuksellista näkökulmaa, sanoo Herne.

Kriisijohtaminen näkyy myös johtamiskorkeakoulun opinnoissa. Valtio-opin professorina toimiva Herne kertoo, että politiikan tutkimuksessa aihe tulee esille erityisesti kansainvälisessä politiikassa. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikössä taas toimii rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRI.

– Hallintotieteissä on turvapuolen osaamista, heiltä on Sirpa Virta puhumassa Johtajuus kriiseissä -paneelissamme, Herne vinkkaa.

Ensi vuoden tapahtumaa aletaan suunnitella loppuvuodesta. Vuoden 2015 tapahtuma vedettiin yhteen ennen joulua, jolloin alettiin myös pohtia uusia ideoita.

– Puhujia aletaan kysellä melko varhaisessa vaiheessa, koska kyse on kuitenkin ihmisistä, jotka ovat aika varattuja.
Herne toivoo, että ihmiset löytäisivät tapahtumaan paikalle sankoin joukoin.

– Erittäin ajankohtaiset teemat puhuvat puolestaan, luvassa on mielenkiintoisia puhujia ja keskusteluita. Kannattaa ilman muuta osallistua.

Yksi toive järjestäjällä on tapahtuman kulusta.

– Ettei tule mitään kriisejä.

Teksti: Inka Kämäräinen

Johtajuussymposium järjestetään 7.9. klo 7.45 alkaen. Lisätiedot ja ohjelma