Journalistiikan vierailijaprofessoreiden Hanna Nikkasen ja Jussi Pullisen vallanvaihto

Julkaistu 1.9.2017 - 12:05

torstaina 7.9.2017 klo 12 – 13.30
Tampereen yliopiston päärakennus, Teatterimonttu (D-siipi), Kalevantie 4
Tilaisuus on kaikille avoin

Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessuurin hoitaja vaihtuu Hanna Nikkasesta Jussi Pulliseen ”Vallanvaihtotilaisuudessa” TaY:n Teatterimontussa, jossa kumpikin pitää journalismia käsittelevän lyhyen luennon. Väistyvän vierailijaprofessorin, toimittaja Hanna Nikkasen jäähyväisluennon aihe on Journalismi disruption ja maailmanlopun välissä. Hänen seuraajansa uutispäällikkö Jussi Pullinen luennoi oman professorivuotensa avaukseksi aiheesta Internet parantaa journalismia.

Jussi Pullinen on työskennellyt toimittajana ja uutispäällikkönä Helsingin Sanomissa vuodesta 2008 alkaen, viimeksi Nytin uutispäällikkönä. Hän on ollut sekä suunnittelemassa että toteuttamassa useita digitaalisen journalismin hankkeita. Lisäksi hänellä on vankka kokemus sosiaalisen median hyödyntämisestä ja yleisön osallistamisesta journalismissa. Pullinen oli myös työryhmässä, joka äskettäin sai kansainvälisen palkinnon verkkokerronnan keittämisestä (INMA Global Award 2016).

Journalistiikan vierailijaprofessori Pullisen opetusohjelmaan sisältyy kaikille avoimia studia generalia -luentoja keskiviikkoisin kello 15 - 17 Tampereen yliopiston PINNI A -rakennuksen Paavo Koli salissa. Uusi aika, uusi media -luentosarja alkaa 27.9. Pullisen verkkosivulla on tietoa kursseista, hänen kirjoittamistaan teksteistä ja muista projekteista
http://people.uta.fi/~jussi.pullinen/

Hanna Nikkasen vierailijaprofessuuri huipentuu lokakuussa julkaistavaan ilmastokirjaan.
Tampereen yliopiston 21 journalistiikan opiskelijaa ja vierailijaprofessori Hanna Nikkanen ovat kirjoittaneet tietokirjan ilmastonmuutoksesta Suomessa.

Nikkasen työryhmä on matkustanut Lapista Brysseliin tapaamaan ihmisiä, etsimään muutoksen merkkejä ja tutkimaan ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kirjassa tavataan biologeja, psykologeja ja terästyöläisiä, värjötellään ammattikalastajien veneessä ja tarvotaan lumikengillä tunturin rinteellä. Työryhmä osoittaa, ettei tilanne ole toivoton. Suomessa on ihmisiä, jotka tekevät töitä pallomme pelastamiseksi.

Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee kun ilmasto muuttaa kaiken ilmestyy Into Kustannuksen julkaisemana lokakuussa 2017. Julkistamistilaisuus on Helsingissä 3.10. ja Tampereella 4.10. Ryhmä on tehnyt myös podcastohjelmasarjan, jotka löytyvät Radio Moreenin pilvipalvelusta https://soundcloud.com/radio_moreeni/sets/hyvansaanaikana. Ohjelmasarja on osa projektia. Ääneen pääsevät niin juttuja tehneet toimittajat kuin kirjassa esiintyvät henkilöt.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen. Vierailijaprofessuurin tavoitteena on lähentää toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta.

Tervetuloa! Tilaisuuden lopuksi on kahvitarjoilu!

Lisätietoja:
Vierailijaprofessori Hanna Nikkanen, hanna.nikkanen@uta.fi, 050 374 0308
Vierailijaprofessori Jussi Pullinen, jussi.pullinen@uta.fi, 040 740 8564
Professori Ari Heinonen, ari.a.heinonen@uta.fi, 050 318 5927

Ohjelma on myös kuunneltavissa suorana Radio Moreenissa http://radio.uta.fi ja jälkikäteen kuunneltavissa Radio Moreenin pilvipalvelusta
https://soundcloud.com/radio_moreeni/


TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 1.9.2017