Juho Saaren Yksinäisten Suomi Vuoden tiedekirja -ehdokkaana

Julkaistu 17.11.2016 - 12:28

Professori Juho Saaren toimittama kirja Yksinäisten Suomi on ehdokkaana Vuoden tiedekirja -palkinnon saajaksi. Saari on Tampereen yliopiston sosiaali- ja terveyspolitiikan professori.

Vuoden tiedekirja -palkinnon finalisteja on 10. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin ansiokasta tutkimuskirjallisuutta.

Vuoden 2016 palkintoraatiin kuuluvat dosentti Ulla-Maija Peltonen (humanistiset tieteet), professori Jukka Rantala (yhteiskuntatieteet) ja professori Erik Bonsdorff (luonnontieteet). Raadin sihteerinä toimii Tieteellisten seurain valtuuskunnan julkaisupäällikkö Johanna Lilja. Palkinnon rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto.

Palkinto jaetaan Tieteen päivillä Helsingissä 11. tammikuuta.

Professori Juho Saari puhuu yksinäisyydestä Ylen A2-Yksinäisyysillassa 23. marraskuuta. Ohjelman otsikkona on Mitä kansantaudille nimeltä yksinäisyys voisi tehdä? Kuka voi vähentää yksinäisyyttä?

Vuoden tiedekirja -palkinnon ehdokkaat