Julkisen ja yksityisen terveydenhuollon edut ja haitat kansainvälisestä näkökulmasta

Julkaistu 1.6.2017 - 15:35

Institutions in Context: Healthcare Institutions and Policy -konferenssi
Tampereen yliopistossa ma – pe 5.6. – 9.6.

Terveydenhuollon kasvavat kustannukset ovat kansainvälinen ongelma ja terveydenhuollon järjestämistapoja pohditaan parhaillaan muuallakin kuin Suomessa. Institutions in Context: Healthcare Institutions and Policy -konferenssissa eri tavoin tuotettujen palvelujen etuja ja haittoja tarkastellaan talouden, yhteiskuntatieteiden ja lääketieteen näkökulmista. Konferenssissa käsitellään myös muita tulevaisuuden terveydenhuollon haasteita.

Konferenssiin osallistuu 40 asiantuntijaa - professoreita, tutkijoita ja lääkäreitä Iso-Britanniasta, Itävallasta, Ruotsista, Suomesta ja Yhdysvalloista. Opiskelijaosanottajia tulee Aasiasta, Euroopasta ja Yhdysvalloista.

Esityksissä käsitellään julkista ja yksityistä terveydenhuoltoa ja globaalia terveyttä. Puhujat kertovat alan uusista suunnitelmista ja haasteista ja esittävät ideoita ja ehdotuksia terveydenhuollon toimivuuden varmistamiseksi. Työpajoissa käsitellään muun muassa ikääntymistä ja työtä ja keskustellaan terveydenhuollon järjestelmistä ja niiden tulevista muutoksista Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Professori Richard Saltman kertoo terveydenhuollon strategian uudistuksista hitaan taloudellisen kasvun aikakaudella, professori Thomas Stratman puhuu lobbareista ja heidän vaikutuksistaan säädöksiin ja professori John Nyman yhdysvaltalaisen terveydenhuollon instituutiosta. David Yang, chicagolainen lääkäri, esittelee terveydenhuoltoa lääkärin näkökulmasta.

Konferenssin järjestää Tampereen yliopiston North American Studies -ohjelma.

Konferenssin ohjelma

Lisätietoja: