Kaupunkien liikennedataa avataan älykäyttöön

Julkaistu 19.9.2017 - 11:27

LIIRA – Liikenteen reaaliaikaiset rajapinnat -kehityshankkeen tuloksia
Mindtrek 2017 -tapahtumassa Tampere-talossa,
Sopraano-sali keskiviikkona 20.9. klo 10.45 - 11.30.

Tulevaisuudessa voi olla mahdollista välttää liikenneruuhkia tai löytää vapaa pysäköintipaikka reaaliaikaiseen liikennedataan perustuvan sovelluksen avulla.

Helsinki, Tampere, Turku ja Oulu ovat juuri valmistuneessa LIIRA-hankkeessa avanneet liikenteeseen liittyviä datarajapintoja ja pilotoineet, kuinka kaupunkien reaaliaikaista liikennedataa voidaan hyödyntää uusien sovellusten kehittämisessä. Samalla ne ovat luoneet käytäntöjä kaupunkien väliseen yhteistyöhön.
Liikenteen reaaliaikaiset rajapinnat (LIIRA) -hanke on yksi 6Aika-strategian Avoin data -piloteista. Sillä on merkittävä rooli tiennäyttäjänä älykkään liikkumisen ja älykkään kaupungin pilotoinnissa. Hanketta on koordinoinut Tampereen yliopisto.

Olipa kyse mistä tahansa älyliikenteen ratkaisusta, kuten älykkäästä pysäköinnistä, reaaliaikaisesta liikennevirtojen ohjaamisesta tai tehokkaasta joukkoliikenteestä, kaikki nämä palvelut tarvitsevat toimiakseen luotettavan ja kattavan reaaliaikadatan.

- Liikennedatan digitalisointi etenee vauhdilla, mutta seuraavaksi huomio on keskitettävä datan saatavuuteen ja jakeluun, ja juuri sitä olemme LIIRA-hankkeessa tehneet, kertoo projektipäällikkö Mika Kulmala Tampereen kaupungilta.

LIIRAn onnistumisia ja parhaita käytäntöjä esittelevät Mindtrekissä Marko Luomi (HERE Technologies), Lauri Uski (Helsingin kaupunki), Mika Kulmala (Tampereen kaupunki), Seppo Kemppainen (Turun kaupunki), Harri Vaarala (Oulun kaupunki) sekä Jukka-Pekka Alanissi (Dynniq Finland Oy).

LIIRA-hankkeen esittelystä Mindtrekin sivuilla:

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Mika Kulmala, 050 382 6455, 050 353 8031, mika.kulmala@tampere.fi
Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö (LIIRA) Johanna Joensuu, 044 020 0386, johanna.joensuu@uta.fi