Kirjallisuuspalkintojen ilta

Julkaistu 22.11.2017 - 13:58

Tampereen seudun työväenopiston Sampolan toimipisteen auditoriossa (Sammonkatu 2) tiistaina 28.11. kello 17–20
Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden esittely kello 17–18.45 ja kirjallisuuden nobelistin Kazuo Ishiguron teosten esittely kello 19–20.

Molemmat tapahtumat ovat yleisölle avoimia. Lämpimästi tervetuloa!

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat tutuiksi

Haluaisitko tutustua kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaisiin, mutta kirjastokappaleisiin on pitkä varausjono? Helpoin tapa perehtyä ehdokaskirjoihin on osallistua Tampereen yliopiston kirjallisuustieteilijöiden järjestämään tilaisuuteen.

Päivää ennen palkinnon julkistamista tamperelaiset kirjallisuudenopiskelijat ja -tutkijat esittelevät kuusi palkintoehdokasta. Finlandia-palkinnon saaja julkistetaan 29.11.2017. Palkinnon saajan valitsee tänä vuonna Elisabeth Rehn.

Ehdokkaat ja esittelijät
Hanna Hauru: Jääkansi (Like). Esittelijänä Suvi Pulliainen
Juha Hurme: Niemi (Teos). Esittelijänä Pinja Uotila
Tommi Liimatta: Autarktis (Like). Esittelijänä Anna Kuutsa
Miki Liukkonen: O (WSOY). Esittelijänä Emma Seppänen
Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat (Otava). Esittelijänä Riina Tanskanen
Jaakko Yli-Juonikas: Jatkosota-extra (Siltala). Esittelijänä Ville Hämäläinen

Kirjallisuuden nobelisti Kazuo Ishiguro

Tämän vuoden nobelisti Kazuo Ishiguro kirjoittaa nautittavia lukuromaaneja, joista Pitkän päivän ilta ja Ole luonani aina tunnetaan myös elokuvina. Samastuttavien ihmiskohtaloiden kuvaamisen kautta Ishiguro lähestyy vaivihkaa suuria filosofisia kysymyksiä siitä, mikä on oikein ja missä määrin ihminen pystyy vaikuttamaan yhteiskuntaan tai edes omaan kohtaloonsa. Ishiguron pääteosten salaisuuksia yleisölle avaavat Tampereen yliopiston tutkijat, jotka ovat lähestyneet niitä kertomustutkimuksen, sosiaalitieteiden ja fantasian näkökulmista.

19.00–19.15 FT Laura Karttunen: Hovimestari kieltää rakastaneensa. Valehtelija! (Pitkän päivän ilta, 1989)
19.15–19.30 Dos. Matti Hyvärinen: Älä ihmisiin luota (Ole luonani aina, 2005)
19.30–19.45 FM Elise Kraatila: Sumuun häviää myyttinen menneisyys (Haudattu jättiläinen, 2015)
19.45–20.00 Keskustelu

Tapahtumat järjestää Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen tutkinto-ohjelma.

Lisätietoja:
Yliopistonlehtori Hanna Samola, 041 456 8454, hanna.samola@uta.fi