Kirjaston hakupalvelut uudistuivat

Julkaistu 6.9.2016 - 15:29

Andor-logoTiedonhaku Tampereen yliopiston kirjaston aineistoista uudistui lukuvuoden alkaessa, kun kirjasto otti  6.9. käyttöön uuden Andor-palvelun. Andor on hakuportaali sekä kirjaston hankkimille e-kirjoille, painetuille kirjoille ja lehdille että ulkomaisille lehtiartikkeleille ja muille julkaisuille.

Ulkomaiset artikkelit sekä painettujen lehtien saatavuustiedot kirjastossa löytyvät Andorin haulla, e-lehdet nimen tai tieteenalan mukaisesti E-lehtilistasta. Tietokantoja voit kätevästi etsiä tieteenalan tai tietokannan mukaan Tietokantalistasta.

Asiakastoiminnot kuten lainojen uusiminen tehdään Andorin taustalla toimivassa uudistuneessa kirjastoluettelossa. Andorin etäkäyttöä varten palveluun kirjaudutaan peruspalvelutunnuksella.

Andoria esiteltiin ensi kertaa yliopiston lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.  kirjaston esittelypisteessä Päätalon pohjakerroksessa. Jatkossa palvelun käyttöön opastetaan kirjastossa eri tavoin. Opiskelijat tutustuvat Andoriin myös tiedonhankintataitojen opetusten yhteydessä, ja opastusta voi aina kysyä kirjaston asiakaspalvelusta.

Tuoreen palvelun toimintoja viimeistellään syksyn aikana. Kirjasto ottaa mielellään vastaan asiakkaiden käyttäjäkokemuksia ja palautetta Andorin kehittämistyöhön.

Myös vanhaan Tamcatiin ja Nelliin pääsee toistaiseksi, mutta ne tullaan sulkemaan joulukuuhun mennessä. Jos asiakas on tallentanut Nelliin omia suosikkilistoja, ne kannattaa viedä esim. sähköpostiin mikäli haluaa niiden säilyvän.

Andor-palvelun pohjana on suuren tietokantatuottajan ProQuestin rakentama Summon Service. Tampereen yliopiston kirjasto ja Tampereen teknillisen yliopiston kirjasto ovat yhdessä kehittäneet palvelua ja nimenneet sen Andoriksi. Se on otettu käyttöön molemmissa kirjastoissa.

Lisätietoja:
Verkkopalveluasiantuntija Heli Vanamo, 050 338 2535