Kunniamerkkejä yliopistolaisille

Julkaistu 30.1.2018 - 14:29
Professori Johanna Mäenpää ja perusopetuksen rehtori Irma Kakko
Tasavallan presidentin myöntämän kunniamerkin vastaanotti perjantaina kaksi ansioitunutta yliopistolaista, professori Johanna Mäenpää (kuvassa vasemmalla)  ja perusopetuksen rehtori Irma Kakko (kuva Jonne Renvall).

Tasavallan presidentti myönsi viime itsenäisyyspäivänä Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan kunniamerkin kahdelle ja Suomen Leijonan ritarimerkin niinikään kahdelle Tampereen yliopiston henkilökunnan jäsenelle. Kaksi heistä vastaanotti kunniamerkin tiistaina 30. tammikuuta Tampereen yliopistolla. Kunniamerkit luovutti vararehtori Harri Melinin yhdessä vararehtori Katariina Mustakallion kanssa.

Kunniamerkit perustuvat erityisiin henkilökohtaisiin ansioihin omalla ammattialalla tai huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Ammatillisiksi ansioiksi luetaan esimerkiksi oman alan määrätietoinen kehittäminen.

Molemmat kunniamerkin vastaan ottaneet kertoivat olleensa yllättyneitä odottamattomasta kunnianosoituksesta. Professori Johanna Mäenpää koki kunniamerkin olevan kruunu jo pitkälle uralle, mutta myös kannustus jatkamaan eteenpäin.

Kunniamerkin saivat seuraavat henkilöt:

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki:
Professori Anneli Anttonen
Professori Johanna Mäenpää