Kunniatohtorit 2018 – Moderni johtaja

Julkaistu 15.8.2018 - 15:20

Nokian renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen johtaa yritystään modernein ottein ja kuuntelee sekä henkilöstöä että asiakkaita

Hille Korhonen
Hille Korhonen aloitti kesällä 2017 Nokian renkaiden toimitusjohtajana, johon hän siirtyi Alkon toimitusjohtajan tehtävistä. Kuva: Nokian renkaat

Johtamiskorkeakoulu JKK

Nokian renkaiden toimitusjohtajalla Hille Korhosella on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta ja teollisen toiminnan johtamisesta. Vahva johtajakokemus näkyy ansioluettelossa ja päivittäisessä työssä.

Hille Korhonen aloitti nykyisessä tehtävässään Nokian renkaiden toimitusjohtajana kesäkuussa 2017. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Alkon toimitusjohtajana ja Fiskarsin tuotanto-, hankinta- ja logistiikkajohtajana.

Vuonna 2016 Korhonen palkittiin ensimmäistä kertaa Suomessa Women’s Board Award -palkinnolla. Arvostettu palkinto myönnetään naisjohtajille, joilla on kokemusta yritysjohtamisesta ja hallitustyöstä suuryrityksissä.

Korhosen johtama Nokian renkaat on suomalainen pörssiyhtiö kansainvälisellä otteella. Nokian renkailla on tehtaat Nokialla, Pietarissa ja vuodesta 2020 lähtien myös Yhdysvalloissa. Nokian renkaat työllistää 4600 henkilöä ympäri maailmaa.

– Pörssiyhtiö Nokian renkaat on merkittävä toimija paitsi Pirkanmaalla myös kansainvälisesti, Johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvist sanoo.

Yritysjohtaja on kotoisin Lohjalta, mutta Pirkanmaa on hänelle tuttu jo opiskeluajoilta. Korhonen on opiskellut diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja myöhemmin tekniikan lisensiaatiksi Teknillisestä korkeakoulusta Helsingistä.

Toimitusjohtaja Hille Korhonen vihitään Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun kunniatohtoriksi elokuussa.

– Hille Korhonen on menestynyt suomalainen johtaja. Hänellä on monipuoliset näytöt sekä operatiivisesta johtamisesta että hallitustyöstä. Hän sopii hyvin Johtamiskorkeakoulun kunniatohtoriksi, ja haluamme antaa hänelle tämän huomionosoituksen, Lönnqvist kertoo.

Toimitusjohtaja pitää yllä
keskustelevaa yrityskulttuuria

Hille Korhosen ansiot johtajuustehtävissä puhuvat puolestaan. Ennen siirtymistä Nokian renkaille hän johti Alkoa vuodesta 2013 vuoteen 2017, jolloin yrityksen henkilöstön tyytyväisyys lähti hurjaan nousuun. Korhosen toimitusjohtajakaudella Alko valittiin kaksi kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place to Work -tutkimuksessa.

Lukuisista haastatteluista on käynyt ilmi, kuinka Korhonen pitää yllä keskustelevaa yrityskulttuuria. Ensi töikseen Nokian renkailla hän teetti 4600:lla työntekijällään kyselyn kartoittaakseen henkilöstönsä ajatuksia.

– On tärkeää ymmärtää sekä kuulla henkilöstöä ja nimenomaan alussa saada tuntuma siitä, mitä ihmiset ajattelevat. Ei ole oikeastaan mitään muutakaan tapaa lähestyä 4600:a työntekijää kuin kyselyn avulla, Korhonen kertoi Talouselämän haastattelussa viime vuonna.

Myös Lönnqvist kuvailee Korhosta keskustelevaksi johtajaksi.

– Korhosen toimintatavoista välittyvät modernin johtamisen periaatteet. Hän ottaa henkilöstön ja asiakkaiden näkemykset hyvin huomioon.

Johtamiskorkeakoulu järjestää kunniatohtoriensa kunniaksi juhlasymposiumin. Kunniatohtori, toimitusjohtaja Hille Korhonen pitää symposiumissa luennon: Uudistumisen johtaminen. Johtamiskorkeakoulu, Pinni A, Paavo Koli -sali 16.8.2018 klo 10-12.

Kunniatohtorit, Johtamiskorkeakoulu

Toimitusjohtaja Hille Korhonen