Lääkärit vannoivat valansa

Julkaistu 8.4.2016 - 12:53
Valmistuvat lääkärit
Lääketieteen lisensiaattien valmistujais- ja valatilaisuus keräsi yliopiston juhlasalin täyteen. Kuvat: Jonne Renvall

Runsaat sata uutta Tampereen yliopistosta valmistunutta lääkäriä vannoi lääkärinvalansa perjantaina.

Nyt valmistuvat 103 lääkäriä mukaan lukien Tampereen yliopistosta on valmistunut tähän mennessä yhteensä 3311 lääketieteen lisensiaattia. Tämänvuotisessa tilaisuudessa valan vannoi yhteensä 111 lääkäriä, koska mukana oli kahdeksan jo aiemmin valmistunutta.

Tervehdyksensä valmistuville esittivät Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso ja lääketieteen yksikön johtaja Matti Lehto sekä arkkiatri Risto Pelkonen. Lääkärinvalan valakaavan esilukijana toimi Suomen Lääkäriliiton piiriylilääkäri Juho Kivistö.

Puheen nuorille lääkäreille piti kliininen opettaja Juho Lehto. Valmistuvien lääkäreiden edustajana puhui lääketieteen lisensiaatti Venla Kuusinen.

Valmistuvat lääkärit
Nuoret lääkärit järjestäytyivät kulkueeseen ja marssivat sen jälkeen juhlasalin valatilaisuuteen.