Lähes 2000 osallistui Tutkijoiden yöhön Tampereella

Julkaistu 2.10.2017 - 15:33

Tutkijoiden yö houkutteli syyskuun lopulla Tampereella lähes 2000 osallistujaa tiedetilaisuuksiin eri puolilla kaupunkia.

Toista kertaa Tampereella pidetystä tapahtumasta vastasivat Tampereen yliopisto ja teknillinen yliopisto.

Tänä vuonna Tutkijoiden yötä vietettiin yhteensä 14 paikkakunnalla, ja tapahtumissa vieraili kaikkiaan yli 24 000 kävijää. Tutkijoiden yö oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lastenkulttuurikeskus Rulla/ Kuva: Jonne Renvall
Lastenkulttuurikeskus Rullan tiedetyöpajassa tehtiin robottitaidetta, soitettiin banaanipianoa ja askarreltiin oma sukeltaja. Kuvat: Jonne Renvall
Tutkijoiden yö/ Kuva: Jonne Renvall
Tampereen kansainvälisen koulun oppilaat kuuntelivat Tampereen yliopistolla tutkija Janne Paavilaisen luentoa siitä, mikä ilmaisjakelupeleissä koukuttaa ja sitouttaa pelaajia.
Lastenkulttuurikeskus Rulla/ Kuva: Jonne Renvall
Lastenkulttuurikeskus Rullassa ohjelmoitiin robottiautoja, joihin kiinnitetyt kynät piirsivät paperille jännittäviä kuvioita.
Turre & Toivoset / Kuva: Jonne Renvall
Turre & Toivoset 2.0 -tutkimushankkeen esittelypisteellä pääsi kertomaan koirahaaveista ja -huolista. Samalla selvitettiin, miten teknologia auttaa koiran hyvinvoinnissa ja mitä koirasta voi mitata.
Tutkijoiden yö/ Kuva: Jonne Renvall
Robotiikan tulevaisuus on kädenmitan päässä. Robottien esittelypisteellä näki, millaisia asioita roboteilla voi tehdä tänä päivänä.