Lasten akatemiassa kuullaan, kuinka Muumipeikko syntyi

Julkaistu 18.1.2018 - 10:36

Tampereen Lasten akatemian seuraava luento on Valoa pimeyteen -tiedetapahtumassa Tampere-talossa lauantaina 27. tammikuuta. Museolehtori Minna Honkasalo kertoo silloin, miten Muumipeikko syntyi.

Muumipeikon tuntevat kaikki, mutta harvempi tietää, miten Muumipeikko aikoinaan syntyi.  Muumikirjojen kirjoittaja ja kuvittaja Tove Jansson oli hyvä kertomaan tarinoita, ja hän kertoi myös hauskoja juttuja siitä, miten keksi Muumipeikon. Luennolla kuullaan, miten kesämökin huussi, aikuisten pilapiirroslehti ja mustat punasilmäiset hahmot liittyvät Muumipeikon syntyyn.
Aika: 27.1.2018 kello 10.00-11.00
Paikka: Tampere-talon Maestro-sali (Yliopistonkatu 55)

Valoa pimeyteen -tiedetapahtumassa on lapsille myös muuta Ursan, LUMATE:n ja Muumimuseon järjestämää ohjelmaa.

Lapset pääsevät Muumi-luennon lisäksi työskentelemään Muumimuseon järjestämään Komeetta -työpajaan kello 11-17/nonstop. LUMATE-keskus järjestää tiedetyöpajoja niin ikään kello 11-17/nonstop. LUMATE:n avaruusaiheisessa työpajassa kurkistetaan aurinkokuntaan, tutustutaan meteoriitteihin ja kraatereiden syntyyn.

URSA:n planetaarionäytökset käsittelevät avartuvan avaruuden kahleita. Millainen on näkymämme avaruuteen? Mikä avaruudessa vaikuttaa elämään maapallolla ja sen mahdollisuuksiin maailmankaikkeudessa? Planetaariossa valotetaan moninaisia avaruuden ilmiöitä ajankohtaisen tähtitaivaan kautta kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Näytökset tasalta ja puolelta klo 11.00–16.30 (paitsi klo 12 ja 14 ei näytöstä). Näytös kestää noin 30 minuuttia ja yhteen näytökseen mahtuu noin 25 osallistujaa. Näytöksiin saa paikkalippuja tapahtuman infosta. Näytökset sopivat kaikenikäisille (myös aikuisille).

Aikuisille on Valoa pimeyteen -tiedetapahtumassa omaa ohjelmaa teemalla Tampere 1918 – Maailma 2018.

Lasten akatemia
Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu lapsille, mutta tarvittaessa avustajatkin ovat tervetulleita mukaan.
Tervetuloa!
Katso lisää: http://www.uta.fi/lastenakatemia

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä
* Tampereen yliopisto,
* Tampereen teknillinen yliopisto,
* Tampereen LUMATE-keskus sekä
* Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.

Lisätietoja:
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, 050 318 6621, kyosti.koskela@uta.fi