Lasten akatemiassa pohditaan, mitä tapahtuu törmäyksessä

Julkaistu 2.11.2017 - 10:31

Tampereen Lasten akatemiassa tarkastellaan lauantaina 11. marraskuuta, mitä tapahtuu törmäyksessä. Törmäyksistä kertoo tekniikan tohtori Mikko Hokka Tampere-talon Maestro-salissa klo 9.30 – 10.30. Lasten akatemian luento on tällä kertaa osa Tampereen tekniikan päivien lapsille suunnattua ohjelmaa.

Tampereen teknillisen yliopiston yliopistonlehtori Mikko Hokka pudottelee työkseen puhelimia, ampuu ilmakivääreillä auton pelteihin ja iskee kallioporalla graniittiin. Hän saattaa myös pukea päälleen teräksisen haarniskan ja tutkia käytännössä, miltä törmäys vastustajan peitseen tuntuu.

Törmäyksiä on hankala tutkia, koska ne tapahtuvat hyvin nopeasti. Hokka käyttääkin työssään suurnopeuskameroita, joilla hän kuvaa esimerkiksi autokolareita ja takomista. Kun tiedetään tarkemmin, mitä törmäyksessä tapahtuu, voidaan esimerkiksi suunnitella ja kehittää kestävämpiä materiaaleja ja oppia suojautumaan paremmin autokolareissa.

Lasten akatemia

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa lapsia kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Lasten akatemiassa voivat opiskella 7-10 -vuotiaat, eikä luennoille tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu lapsille, mutta heidän saattajansakin ovat tervetulleita mukaan.

Tervetuloa!

Lue lisää: http://www.uta.fi/lastenakatemia

Lasten akatemian toteuttavat yhteistyössä:
* Tampereen yliopisto,
* Tampereen teknillinen yliopisto,
* Tampereen LUMATE-keskus sekä
* Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.

Lisätietoja:
Markkinointikoordinaattori Kyösti Koskela, 050 318 6621, kyosti.koskela@uta.fi
Tampereen yliopisto (tavoitettavissa ma 6.11. alkaen)

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 2.11.2017