Liike-elämä ja yliopistot etsivät uudistumiskeinoja

Julkaistu 25.4.2017 - 10:16

Toimintaympäristön muutos luo uudistumispaineita sekä yrityksille että yliopistoille.

– Esimerkiksi uuden tiedon määrä ja syntymisen volyymi haastavat perinteisiä tieteellisen julkaisemisen käytäntöjä, huomauttaa palvelujen ja kaupan professori Hannu Saarijärvi Johtamiskorkeakoulusta.

– Yliopistojen on luotava nahkaansa suhteessa kaikkiin kolmeen ydintehtäväänsä. Voidaan sanoa, että yliopiston yhteiskunnallinen rooli on käymistilassa.

– Tutkimuksen ja opetuksen mittarit ovat pitkälti tutkimus- ja opetushenkilöstön selkärangassa. Tarvitsemme kehittyneempiä mittareita myös yliopiston kolmannen tehtävän, eli yhteiskunnallisen vaikuttavuuden mittaamiseen, Saarijärvi toteaa.

Uudistumisen teemaa tarkastellaan Liike, Talous & Tiede -seminaarissa torstaina 4.5. Seminaarin pääpuhuja, OP Ryhmän pääjohtaja vuorineuvos Reijo Karhinen kysyy puheenvuorossaan, onko uudistuminen vaihtoehto vai elinehto.

Uudistumista tarkastellaan seminaarissa liike-elämän, tutkimuksen ja yliopistojen näkökulmista.

Tilaisuuden järjestävät Liikesivistysrahasto, Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto.

Seminaari pidetään klo 13 – 16 Tampereen yliopiston Pinni B:n auditoriossa 1100, Kanslerinrinne 1. Tilaisuus on avoin ja maksuton.

Ilmoittautuminen (viimeistään 30.4): https://urly.fi/KRo