Liikesivistysrahastolta uusi lahjoitus kauppatieteille

Julkaistu 4.5.2017 - 15:02

Tampereen yliopisto on saanut uuden 50 000 euron lahjoituksen Liikesivistysrahastolta. Lahjoitus kohdennetaan kauppatieteiden koulutusalalle.

Lahjoitus julkistettiin 4.5. Tampereella järjestetyssä Liike, Talous ja Tiede -seminaarissa, jossa tarkasteltiin liike-elämän, tutkimuksen ja yliopistojen uudistumista.

– Investointi suomalaiseen kauppatieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen on Liikesivistysrahaston lahja 100-vuotiaalle Suomelle. Lahjoituksillamme haluamme osaltamme edistää liiketaloustieteellisen tutkimuksen ja opetuksen uudistumista suomalaisissa yliopistoissa, kertoo Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvist iloitsee uudesta lahjoituksesta.

– Uudistuminen ei aina vaadi resursseja, mutta lahjoitusvarat tukevat ja vauhdittavat kauppatieteen alan kehittämistä monialayliopistossa. Vahva tutkimus ja ajassa elävä koulutus antavat hyvän pohjan liike-elämää kehittävälle yritysyhteistyölle, toteaa Antti Lönnqvist.

Liikesivistysrahaston hallitus on päättänyt yhteensä 2,5 miljoonan euron lisälahjoituksesta suomalaisille kauppatieteellisen alan yliopistoille. Liikesivistysrahasto on siten vuosina 2016-2017 lahjoittanut yliopistoille yhteensä 5,0 miljoonaa euroa kohdennettuna kauppatieteelliselle tutkimus- ja koulutusalalle.

Yhteensä kymmeneen yliopistoon kohdistuvien lahjoitusten kriteeristönä olivat akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, yliopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna ekonomien ja tohtorien lukumäärällä sekä Liikesivistysrahaston valtakunnallisen aluetoiminnan myötä vastaanottamat lahjoitukset vuosina 2000-2015.