Livekuunnelmaa Hatanpään jurtassa

Julkaistu 7.6.2018 - 14:21

Näyttelijäopiskelijat esittävät tarinoita Kotimaisia kohtaloita –radiosarjassa

Tampereen yliopiston näyttelijäopiskelijat ovat mukana livekuunnelmassa, joka esitetään elokuussa Tampereen Hatanpään arboretumiin pystytetyssä jurtassa. Esitys lähetetään suorana Yle Radio 1:n kautta.

Kotimaisia kohtaloita on konsertin muotoon rakennettu livekuunnelmaesitys, jonka pääosassa ovat kertomukset suomalaisuudesta. Esityksessä multi-instrumentalisti Jone Takamäen soittama musiikki limittyy näyttelijäopiskelijoiden esittämiin tarinoihin, joissa käsitellään Suomessa syntyneiden ja kohtalon sinne heittämien ihmisten kokemuksia kotimaastaan ja siellä asuvista ihmisistä.

Esitys kuuluu Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman ja Yle Draaman yhteishankkeeseen, jossa on työstetty Suomea ja suomalaisuutta tarinateatterin ja kuunnelman keinoin. Kotimaisia kohtaloita on ensimmäisen osa samannimistä, kolmiosaista sarjaa, jonka jälkimmäiset osat lähetetään osana Yle Draaman kuunnelmaohjelmistoa syyskaudella 2018.

Esityksessä kuultavat tekstit ovat syntyneet Ylen, Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun yhteisen Meidän Suomi -opintojakson tuloksena.

Kotimaisia kohtaloita -livekuunnelma maanantaina 6.8.2018 klo 19:00, Hatanpään arboretum, Tampere.