Lukion siirtyminen kampukselle valittiin Vuoden yliopistoteoksi

Julkaistu 26.4.2017 - 17:58

Normaalikoulun lukion siirtyminen yliopiston keskustakampukselle on valittu Tampereen yliopiston Vuoden yliopistoteoksi. Lukio muutti pysyvästi yliopistoalueelle syyslukukauden 2016 alussa.

- Lukion toimiessa osana kampusta normaalikoulun ja muun yliopiston toimijat kohtaavat ja oppivat toisiltaan luonnollisessa vuorovaikutuksessa, todetaan palkinnon perusteluissa.

-  Samalla luodaan myös uudenlainen jatkumo oppijasta opiskelijaksi sekä mahdollistetaan monipuolinen yhteistyö oppimisen sisältöjen toteuttamisessa.

- Lukion opiskelijat voivat opiskella tiettyjä yliopiston kursseja ja totuttautua jo lukioaikana yliopistomaiseen opiskeluun, toteaa Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Risto Honkonen.

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukiossa kokemukset yliopistoympäristöstä ovat olleet myönteisiä.

- Akateeminen ympäristö on ollut kovasti innostava sekä lukiolaisille että opettajille, kertoo normaalikoulun johtava rehtori Arja Aalto-Laaksonen.

- Jo toisen vuoden lukiolainen on saattanut suorittaa useampiakin yliopiston kursseja.

Lukiolaiset ovat samalla sovittaneet sekä koulunkäyntiään että käyttäytymistään aikuisempaan malliin.

Lukuvuoden aikana on myös luotu avoin oppimisympäristö, jossa ratkotaan yhdessä matematiikan ongelmia. Mukana on yliopiston matematiikan oppiaineen opettajia, matematiikan opetusharjoittelijoita ja lukiolaisia sekä heidän opettajiaan.

Yliopiston kielikeskuksen ja lukion opettajat ovat keskustelleet uusista opetussuunnitelmista ja esimerkiksi siitä, millaista kielipohjaa yliopiston kieltenopiskelussa tarvitaan. Myös tutkimusta on vireillä.

- Lukion vetovoiman kannalta sijainti yliopistokampukselle on samoin todella arvokasta, dekaani Risto Honkonen sanoo.

Yliopiston vuositason tunnustuksen perusteena on merkittävä opetukseen tai tutkimukseen liittyvä saavutus tai yliopiston kannalta muu huomionarvoinen toiminta.

Palkinto luovutettiin Tampereen yliopiston vuosijuhlassa 26. huhtikuuta.

Tampereen yliopiston normaalikoulun lukion sivut

Lisätietoja:
Tampereen yliopiston normaalikoulun johtava rehtori Arja Aalto-Laaksonen, 050 509 9226
Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Risto Honkonen,  050 318 7084