Manipulating Elections: Action Repertoire for Bad Guys

Julkaistu 29.3.2017 - 10:39

Avoin seminaari vaaleista ja yrityksistä vaikuttaa niiden tuloksiin
maanantaina 3.4. klo 14.00-16.00
Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen auditorio K103, Kalevantie 5

Informaatiovaikuttamisen merkitys kansainvälisissä suhteissa tuntuu kasvavan koko ajan. Väärän tiedon tarkoituksellinen levittäminen voi olla tehokas keino saavuttaa poliittinen päämäärä. Voidaanko myös vaalien tuloksiin vaikuttaa tällä tavoin?

Tilaisuudessa keskustellaan erityisesti Venäjän informaatiovaikuttamisesta. Sami Borg asettaa vaikuttamispyrkimykset historialliseen kontekstiin ja kertoo tilanteesta Suomessa. Katri Pynnöniemi tarkastelee informaatiovaikuttamista osana Venäjän ulkopolitiikkaa, ja Patrik Oksanen kertoo, millaisia vaikuttamisyrityksiä Ruotsiin on kohdistunut.

Puhujat:
Tutkija Sami Borg, Tampereen yliopisto:
Forbidden methods in influencing election outcomes – the Finnish situation
Vanhempi tutkija Katri Pynnöniemi, Ulkopoliittinen instituutti:
Information influence as a part of Russia’s foreign policy
Politiikan toimittaja Patrik Oksanen, Hudiksvalls Tidning, Ruotsi:
Sweden, active measures and disinformation

Kahvitarjoilu ennen seminaaria klo 13.30 alkaen.

Tilaisuus on englanninkielinen. Puhujia on mahdollista haastatella seminaarin jälkeen.

Seminaari on osa Tampereen yliopiston Jean Monnet -opetukseen kuuluvaa Stepping Stones to Working Life in the Field of EU-Russia Relations -kurssia. Viikon mittaisella kurssilla käsitellään pääasiassa EU:n ja Venäjän suhteita erilaisten harjoitusten ja työtehtävien kautta.

Lisätietoja:
Jean Monnet -professori Hanna Ojanen, 050 318 6955, hanna.ojanen@uta.fi