NordMedia 2017 -konferenssi kokoaa yli 300 median ja viestinnän tutkijaa Tampereelle

Julkaistu 7.8.2017 - 11:37

Media- ja viestintätutkimuksen kansainväliseen konferenssi NordMedia 2017 järjestetään 17.-19. elokuuta Tampereen yliopistossa. Konferenssiin osallistuu yli 350 tutkijaa Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista.

NordMedian tämänvuotisena teemana on medioituminen ja globaalit haasteet. Kolmipäiväisen konferenssin aikana paneudutaan median muutoksiin ja medioitumisen vaikutuksiin ajankohtaisiin maailman ongelmiin, kuten konflikteihin, pakolaisuuteen, ilmaston muutokseen, köyhyyteen ja ihmisoikeuksiin.

Konferenssin pääpuhujat ovat professori Jackie Stacey Manchesterin yliopistosta ja professori Lilie Chouliaraki London School of Economics and Political Science -yliopistosta Lontoosta.  Jackie Stacey pureutuu esitelmässään medioitumiseen feminismin, sukupuolen ja ruumiillisuuden näkökulmista. Lilie Chouliarakin esitelmä käsittelee digitalisaation vaikutuksia konfliktien käsittelyyn julkisuudessa ja journalismissa. Konferenssin viimeisenä päivänä lauantaina pohditaan mediatutkijoiden suhdetta globaaleihin ongelmiin. Paneelin puheenjohtajana toimii professori Heikki Hiilamo ja panelisteina yliopistonlehtori Maria Edström sekä professorit Stig Hjarvard, Risto Kunelius ja Kristin Skare Orgeret.

Kolmipäiväisen konferenssin aika pidetään yli 300 esitelmää 18 eri työryhmässä.

NordMedia-konferenssi järjestetään joka toinen vuosi pohjoismaisten viestintätieteellisten seurojen, Nordicomin (Nordic Information Centre for Media and Communication Research) ja isännöivän yliopiston yhteistyönä. Nordmedia 2017 -konferenssin järjestäjiä ovat Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ja Tampereen yliopiston viestintätieteiden tiedekunta. Konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran Oslossa vuonna 1973.

Tampereen yliopiston Radio Moreeni lähettää pääesitelmät sekä paneelikeskustelut. Esitykset ovat  kuunneltavissa myös jälkeenpäin Moreenin pilvipalvelussa.

Toimittajat voivat akkreditoitua konferenssiin ilmoittautumalla sähköpostitse osoitteeseen nordmedia2017@uta.fi

NordMedia -konferenssin sivut ja ohjelma: www.uta.fi/cmt/en/Conferences/NordMedia2017

Konferenssia voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä

Lisätietoja:
Konferenssin koordinaattori Sinikka Torkkola, 040 190 9785, sinikka.torkkola@uta.fi
Media-assistentti Aino Saarenmaa, 050 437 7054, aino.saarenmaa@uta.fi

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE 7.8.2017