Ohjeet opiskeluun löytyvät nyt Opiskelun oppaasta

Julkaistu 4.8.2017 - 08:14

Tampereen yliopiston opiskelua koskevat ohjeet löytyvät nyt uudelta, kaikkien tiedekuntien yhteiseltä Opiskelun opas -sivustolta.

Sivusto julkaistiin 3.8. ja samalla käytöstä poistuivat tutkinto-ohjelmien verkkosivut, tiedekuntien Opiskelu-sivut ja yliopiston yleiset Opiskelu-sivut. Käyttäjät ohjataan vanhoilta sivuilta automaattisesti Opiskelun oppaaseen. Oppaaseen pääsee yliopiston sivujen yläosasta, Yliopistolaisille-valikon vierestä.

Opiskelun oppaassa kerrotaan muun muassa:

- opiskelukäytännöistä Tampereen yliopistossa (mm. opintojen suunnittelusta, tenttimisestä, opetusperiodeista, valmistumisesta)
- opintojen tukena toimivista sähköisistä palveluista: Opiskelijan työpöydästä, sähköisestä tenttipalvelusta, kurssi-ilmoittautumisesta
- kuinka yliopistoon ilmoittaudutaan vuosittain
- mistä saa opintoneuvontaa
- kuinka pääsee ulkomaille harjoittelemaan tai opiskelemaan
- kuinka Tampereen yliopiston päätöksenteko toimii ja miten opiskelijat ovat siinä mukana.

Uuteen konseptiin kuuluu, että jokaisella tiedekunnalla on oma sivu, jossa esitellään tiedekuntaa vain tiiviisti (esim. www.uta.fi/coms). Opiskelusta kerrotaan nyt vain Opiskelun opas -sivustolla, ei enää tiedekunta- tai tutkinto-ohjelmapohjaisesti. Myös yliopiston Opiskelijaksi-sivusto uudistetaan syksyllä 2017 uuden konseptin mukaiseksi.

Sivusto julkaistiin ensin suomenkielisenä, ja englanniksi se julkaistaan 17.8. Opiskelun opas on julkinen eikä vaadi kirjautumista.

Tohtoriopinnot-sivut säilyvät toistaiseksi entisellään, ja tohtoriopiskelijoita koskevaa sisältöä on sekä vanhoilla verkkosivuilla että Opiskelun oppaassa. Tohtoriopiskelijoita koskevaa sisältöä viedään Opiskelun oppaaseen lisää syyslukukauden mittaan.

Lisätietoja:
Opintopalvelut, opiskeluwww@uta.fi