Päivi Honkatukia Nuorisotakuu-johtoryhmään

Julkaistu 7.6.2016 - 10:34

Nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia Tampereen yliopistosta on valittu hallituksen Nuorisotakuu-kärkihankkeen johtoryhmään.

Päivi Honkatukia

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen, oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin ja perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan yhteisen kärkihankkeen tavoitteena on tukea nuorten elämänhallintaa, opintopolkujen rakentumista ja työllistymistä.

Johtoryhmän tehtävinä on kartoittaa uusia toimintatapoja nuorisotakuun toteuttamiseksi. Johtoryhmä arvioi nuorisotakuun aikana toteutettuja toimenpiteitä ja niiden vaikuttavuutta ja luo järjestelmän parhaiden käytäntöjen tunnistamiseksi ja levittämiseksi valtakunnallisesti.

Johtoryhmän puheenjohtajana toimii Minna Karhunen (Etelä-Suomen aluehallintovirasto). Jäseninä ovat kansanedustajat Ulla Parviainen, Mika Niikko ja Juhana Vartiainen sekäJoonas Mikkilä (Suomen yrittäjät ry.), Tommi Laitio (Helsingin kaupunki), Karel McLeod Smith (Hyria koulutus),Niina Junttila (Turun yliopisto), Päivi Honkatukia, (Tampereen yliopisto), Antti Siukonen (Suomen Pipliaseura ry.),Eero Rämö (Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry.), Pasi Savonmäki (Keski-Suomen työ- ja elinkeinokeskus), Ulla Hämäläinen (valtionvarainministeriö), Päivi Valkoniemi (Oy Noark Ab), Juha Lehtonen (Fida International ry ) jaHilkka Kemppi (Valtion Nuorisoasiain neuvottelukunta NUORA).

Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen johtoryhmän toimikausi on alkoi 1.6. ja päättyy vuoden 2018 lopussa.