Paras radiodokumentti tulee Tampereen yliopistolta

Julkaistu 13.4.2018 - 13:21

Tampereen yliopiston opiskelijat Sonja Parkkinen, Eveliina Mäntylä ja Miina Viljanen vakuuttivat Parempi olla kertomatta -dokumentillaan niin Radiofestivaalin radiodokumenttisarjan 18 kilpailutyötä arvioineen tuomariston kuin yleisönkin. Sarjan voittajadokumentti ja yleisön suosikki käsittelee naisten armeijassa kokemaa seksuaalista ahdistelua.

Parempi olla kertomatta nostatti yleisössä tunteita kyyneliin asti. Kunniamaininnan saanut Kaiken pahan alku: Tinder puolestaan sai festivaaliyleisön nauramaan. Tämän radiodokumentin takana ovat Tampereen yliopiston opiskelijat Heidi Tirri, Milla Talassalo ja Taru Hokkanen.

Toisen kunniamaininnan sai Metropolia ammattikorkeakoulun Miia Nousiainen dokumentillaan Kohtaaminen Chandigarissa.

Torstaina Radiofestivaalilla kisailtiin myös juontajasarjassa, jossa oli mukana viisi finalistia. Myös tässä sarjassa tuomarit ja yleisö olivat yksimielisiä: parhaana juontajana palkittiin Niilo Helminen Laajasalon opistosta. Kunniamaininnan saivat Valtteri Makkonen Voionmaan koulutuskeskuksesta ja Julianna Jokela Laajasalon opistosta.

Radiofestivaali jatkuu perjantaina 13.4. kuunnelma- ja podcast-sarjoilla. Kello 16:een jatkuvaa kilpailua voi seurata Radio Moreenin taajuudella 98,4 tai verkossa radio.uta.fi. Kilpailutöitä kuullaan myös Radio Moreenin Verstaalla kevään kuluessa.

Vuodesta 2000 järjestetty Radiofestivaali on alan opiskelijoiden ja ammattilaisten tärkeä kohtaamispaikka, jonka aiemmista osallistujista moni on tänään radioalan tunnettu ammattilainen. Tänä vuonna Radiofestivaalit järjestetään Tampereella yliopistokampuksella. Järjestäjinä ovat Tampereen yliopiston Radio Moreeni, Voionmaan koulutuskeskus, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Äänipolku ry.

Lisätietoa Radiofestivaaleista osoitteesta www.radiofestivaali.fi

Lisätietoja: