Peer Gynt kertoo vallasta alakoululaisille

Julkaistu 20.11.2017 - 15:06
Nätyn Peer Gynt/ Kuva: Jonne Renvall
Vallan ja vallanhimon sokaisema pröystäilijä päätyy haaksirikkoon Henrik Ibsenin näytelmässä Peer Gynt. Kuva: Jonne Renvall

Toisen opintovuoden näyttelijäopiskelijat klassikkonäytelmän rooleissa

Pröystäilijä kokee haaksirikon Henrik Ibsenin näytelmässä Peer Gynt, jonka Tanjalotta Räikkä on sovittanut ja ohjannut Tampereen yliopiston Teatterimonttuun. Rooleissa ovat toisen opintovuoden näyttelijäopiskelijat.

Peer Gynt on eurooppalaisen näytelmäkirjallisuuden klassikko, joka käsittelee valtaa, vallanhimoa ja vallattomuutta.

Peer Gynt valehtelee tehneensä hurjia asioita, liioittelee ja mahtailee. Muut pilkkaavat häntä ja sulkevat ulos yhteisistä jutuista. Hän haaveilee paremmasta elämästä ja karkaa mielikuvitukselliselle matkalle eksoottisiin ja jännittäviin paikkoihin. Peer tutustuu myös rahan ja vallan maailmaan.

Peer Gynt muodostaa samaan aikaan esitettävän Kuningas Ubun kanssa koululaisille tarkoitetun näytelmäparin. Peer Gynt on osoitettu ala-asteikäisille, Kuningas Ubu yläasteen ja lukion oppilaille.

Peer Gynt. Sovitus ja ohjaus: Tanjalotta Räikkä. Pukusuunnittelu: Tiina Helin. Valosuunnittelu: Essi Santala. Äänisuunnittelu: Nuutti Vapaavuori. Esiintyjät: Anna Böhm, Arttu Soilumo, Inke Koskinen, Linnea Leino, Minea Lång, Santeri Niskanen ja Ville Mikkonen. Esitykset: torstai 23.11. klo 18 (ensi-ilta), sunnuntai 26.11. klo 13, tiistai 28.11. klo 10, keskiviikko 29.11. klo 10 ja klo 18, torstai 30.11. klo 10, perjantai 1.12. klo 10 ja 18, maanantai 4.12. klo 18, tiistai 5.12. klo 10 ja 18 torstai 7.12. klo 10. Esityspaikka: Nätyn Teatterimonttu, Tampereen yliopiston päärakennus, D-osa, Kalevantie 4. Vapaa pääsy. Paikkavaraukset arkisin klo 10-15 puh. 050 395 1197 tai teatteri@uta.fi

Lue myös juttu Kuningas Ubusta: Huono johtaja kokokuvassa